Recept salade caprese met nectarine
Een klassieke salade caprese met tomaat, mozzarella en basilicum is al heerlijk tijdens de warme zomerdagen, maar deze variant met nectarine erbij is ook geweldig. En het kan qua seizoen nog net op de valreep!
De zoete nectarine smaakt verrassend goed in combinatie met deze salade. Gebruik daarbij ook een goede mozzarella en tomaten. Doordat de salade vrij puur is van smaak, verdient het dan ook om goede kwaliteit ingrediënten te gebruiken. Deze salade kun je prima als voorgerecht eten, maar als bijgerecht bij een barbecue kan ook goed.
Heb je zin in nog meer salades? In dit kookboek staan er meer dan 50 die je het hele jaar door kunt eten. Dit kookboek is van ‘Bibi Loomans’, culinair redacteur en tv-kok bij het voormalige Koffietijd. Er staan verschillende soorten salades in voor vrijwel elke gelegenheid, van een ontbijtsalade en simpele kantoorlunch tot kerstdiner.
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1 tl zwarte peperkorrels;
- 15 g verse basilicum;
- 1 el grof zeezout;
- 2 nectarines;
- 2 trostomaten;
- 2 bollen mozzarella;
- 4 el olijfolie extra vierge.
En zo maak je het:
- Plet allereerst de peperkorrels fijn met een vijzel en zet apart;
- Houd een paar mooie blaadjes van de basilicum achter en doe de rest samen met het zout in de vijzel. Kneus de blaadjes tot ze fijngestampt zijn en het zout groen is geworden;
- Was vervolgens de nectarines en tomaten. Snijd ze in 8 plakken van gelijke dikte;
- Snijd ook de bollen mozzarella in 8 plakken;
- Schik dan de tomaat, nectarine en mozzarella afgewisseld op 4 bordjes, of gebruik een grote salade schaal hiervoor als je het als bijgerecht serveert;
- Bestrooi het geheel met het basilicumzout en besprenkel met wat olie;
- Garneer tenslotte met de achtergehouden blaadjes basilicum en peperkorrels.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*
