Recept salade met boerenkool
Boerenkool wordt in Nederland vaak gegeten als stamppot maar op deze manier kan het ook! Boerenkool bevat veel vitaminen en zit boordevol vezels. Deze salade bevat slechts 540 kcal en is dus een prima gezonde variatie voor het avondeten. Daarnaast heb je deze salade ook snel op tafel staan, ideaal! En boerenkool is ook nog eens lekker veelzijdig.
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 200g bacon, in plakjes;
- 350g verse boerenkool, fijngehakt;
- 2 appels;
- 1 zoete ui;
- 1 teentje knoflook;
- 3 roze grapefruits;
- 40g rozijnen;
- 2 el gemengde noten;
- 2 eieren;
- 100 ml olijfolie;
- 2 lente-uitjes;
- 2 el honing;
- 50 ml (cider)azijn;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Maak allereerst de dressing van het sap van 1 grapefruit met de azijn, olijfolie en de honing;
- Snijd de lente-uitjes fijn en meng deze door de dressing. Breng de dressing op smaak met zout en peper, en zet de dressing in de koelkast tot gebruik;
- Kook de eieren hard;
- Snijd vervolgens de zoete ui in ringen en bak deze in een klein scheutje olijfolie glazig, samen met een uitgeperst teentje knoflook;
- Voeg de fijngehakte boerenkool en rozijnen toe en roerbak het geheel zo’n 2-3 minuten. Kruid met peper en zout;
- Snijd dan de bacon in reepjes en bak ze uit in een droge koekenpan;
- Rooster de noten in een droge koekenpan, hak ze daarna grof;
- Snijd de appels in blokjes en schil de 2 overgebleven grapefruits en maak de partjes los. Eventueel kun je deze partjes met een scherp mesje tussen de vliezen uitsnijden als je dit liever hebt;
- Meng vervolgens de boerenkool met de appel, grapefruit en reepjes bacon en verdeel deze over de borden;
- Strooi er de gehakte noten over en druppel de dressing er overheen;
- Pel tenslotte de hardgekookte eieren, snijd ze doormidden en leg ze op de salade.
Eet smakelijk!