Recept salade geitenkaas & blauwe bessen dressing
Een makkelijke maar toch bijzondere salade als voorgerecht bij het kerstdiner is deze salade met geitenkaas en dressing van blauwe bessen. Natuurlijk kan deze salade ook als lunch gegeten worden. De salade is snel klaargemaakt, zeker als je de hazelnoten al van te voren hebt geroosterd en de dressing gemaakt hebt.
Bereidingstijd ongeveer 20-25 minuten
Voor een voorgerecht voor 4 personen heb je nodig:
- 100 g verse groene aspergetips;
- 20 g ongebrande hazelnoten;
- 75 g blauwe bessen;
- 1 ½ el balsamico azijn;
- 2 tl vloeibare honing;
- 2 el olijfolie;
- 180 g zachte verse geitenkaas;
- 100 g gemengde salade;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Rooster allereerst de hazelnoten in een droge koekenpan in een aantal minuten goudbruin. Schud ze regelmatig om. Laat de noten iets afkoelen en hak ze grof;
- Kook de aspergetips in 1 min. beetgaar in een laag kokend water met zout, naar eigen smaak;
- Giet vervolgens af in een zeef en spoel ze met koud water af onder de kraan om zo het kookproces te stoppen;
- Maak dan de dressing. Doe hiervoor 50 gram van de blauwe bessen met de balsamico, honing en de olijfolie in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een dressing. Breng de dressing op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout;
- Snijd de rol geitenkaas in dunne plakjes (2-3 per persoon);
- Verhit vervolgens een koekenpan en bak de plakjes geitenkaas in 1 min. goudbruin op middelhoog vuur en keer na 30 sec.;
- Verdeel de gemengde sla en de aspergetips over de borden;
- Besprenkel dan met de dressing en schep het geheel voorzichtig om;
- Maak tenslotte de salade af met de warme geitenkaas, gehakte hazelnoten en garneer met de rest van de blauwe bessen en serveer direct.
Eet smakelijk!
Wat ook een leuk boek is, is het boek van 24Kitchen genaamd ‘Feest’. Een boek vol feestelijke gerechten voor speciale momenten.
*Dit artikel bevat een affiliate link*
1 comment