Recept salade met avocado en kip
Deze keer een salade met avocado en gepocheerde kip. De salade staat binnen een half uur op tafel. Door de kipfilet te pocheren, blijft deze mals en kun je het makkelijk met 2 vorken uit elkaar trekken. Dit recept heeft Heleen gevonden in de ‘Delicious salades special edition vol.5.’ Hier staan 44 recepten voor salades in, voor zowel lunch als diner.
Bereidingstijd: ongeveer 20-25 minuten
Voor 4 personen heb je nodig (hoofdgerecht):
- 1 zakje groene thee;
- ½ bos munt;
- 300 g kipfilet;
- 4-8 sneden stevig (desem)brood;
- Sap van 2 limoenen;
- 2 tl mosterd;
- 2 tl honing;
- 8 el olijfolie;
- 2 avocado’s;
- 4-6 el tomatenchutney;
- 1 grote krop sla, in losse blaadjes;
- 2 sjalotten, in reepjes;
- 75 g oude brokkelkaas;
- 2 el geroosterde pompoenpitten.
En zo maak je het:
- Breng allereerst een steelpan met water aan de kook;
- Voeg de thee, een paar takjes munt en de kipfilet toe;
- Zet het vuur dan laag en pocheer de kipfilet in 12 minuten gaar;
- Maak vervolgens de dressing door het limoensap, de mosterd, honing en olie tot een gladde vinaigrette te mengen. Breng de dressing op smaak met wat zout en peper;
- Verdeel de kipfilet met 2 vorken in reepjes en snijd de avocado’s doormidden;
- Verwijder dan de pitten en haal de avocado’s voorzichtig met een lepel uit de schil;
- Rooster de sneetjes brood tot deze goudbruin en knapperig zijn;
- Doe dan als eerste de blaadjes sla op de borden en een halve avocado, besprenkel dit vast met wat dressing;
- Verdeel vervolgens de reepjes kipfilet, sjalot, kaas en pompoenpitten over de salade en besprenkel met de rest van de dressing;
- Besmeer tenslotte de geroosterde sneetjes brood met de tomatenchutney en serveer deze bij de salade.
Geniet ervan en hou je hoofd koel deze dagen!