Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
566 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Runderlapjes met Madeira

  • 20 oktober 2019
  • Marleen
runderlapjes
Total
0
Shares
0
0
0

Recept runderlapjes met Madeira 

Gestoofd vlees is echt iets voor de herfst en winter en laat het herfstweer al echt zijn begonnen met al die regen! Daarom voor vandaag een echt herfstrecept. Heleen heeft deze keer runderlapjes gestoofd volgens het recept van de Allerhande. In de Allerhande staan vaak gerechten die niet moeilijk te maken zijn maar wel goed van smaak zijn.

Madeira is een versterkte wijn van het Portugese eiland Madeira en geeft het gerecht een bijzondere smaak. Mocht je geen Madeira in huis hebben, kun je deze ook vervangen voor sherry of port of gewoon helemaal weglaten.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 500g runderlappen;
  • 2 uien;
  • 1 rode paprika;
  • 3 el boter of margarine;
  • zout en versgemalen peper;
  • 1 blik gepelde tomaten (400 ml);
  • 4 takjes peterselie;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 4 el Madeira.

En zo maak je het:

  1. Verdeel het vlees in 4 porties, pel de uien en snijdt ze in halve ringen. Was dan de paprika en snijdt deze in reepjes. Verhit vervolgens boter in de pan, bestrooi het vlees met zout & peper en bak het aan beide kanten bruin.
  2. Haal het vlees uit de pan en bak, in het achtergebleven bakvet, de uien en paprika in 3 minuten al omscheppend bruin.
  3. Schenk dan de gepelde tomaten met het sap en ½ dl water in de pan en breng dit aan de kook.
  4. Wanneer het kookt, knip dan de peterselie erboven fijn, pers de knoflook uit en roer het door elkaar.
  5. Doe vervolgens de stukken vlees terug in de pan en laat deze in ongeveer 1 ½ uur gaar stoven met de deksel op de pan.
  6. Als laatste roer je de Madeira erdoorheen en laat je dit onafgedekt nog zo’n 5 minuten meekoken.
  7. Breng vervolgens op smaak met zout & peper en serveer dit bijvoorbeeld met gekookte aardappels.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • Allerhande
  • bakken
  • gerecht
  • herfst
  • herfstgerecht
  • koken
  • madeira
  • recept
  • runderlapjes
Previous Article
venkel met buikspek
  • Hoofdgerechten

Ingelegde venkel met buikspek

  • 13 oktober 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Me time
  • MeTime

Vrijheid, blijheid en nog meer van dat heerlijke geneuzel!

  • 24 oktober 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kipspies
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kipspies met limoen & koriander

  • 19 juni 2022
  • Marleen
tofu
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Wasabi tofu met sesamzaad

  • 29 mei 2022
  • Marleen
miso
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pasta met miso & tomaat

  • 22 mei 2022
  • Marleen
Tortilla's
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tortilla’s a la Mexicana!

  • 8 mei 2022
  • Marleen
chili sin carne
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Lekkere chili sin carne voor jou!

  • 1 mei 2022
  • Marleen
Paddenstoel
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Risotto met een paddenstoeltje erbij!

  • 17 april 2022
  • Marleen
Scandinavische
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Quinoa Scandinavian Style!

  • 30 januari 2022
  • Marleen
rundvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Dit blaadje sla is hot!

  • 16 januari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.4k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.4k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.