Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Risotto met een paddenstoeltje erbij!

  • 17 april 2022
  • Marleen
Paddenstoel
Total
10
Shares
0
0
10

Recept risotto met een paddenstoel erbij

Een grote paddenstoel is eigenlijk de mega variant van de kastanjechampignon die we ook wel een Portobello noemen. Ideaal om mee te koken want je kan er alle kanten mee op met deze mega paddenstoel. Deze keer vond Heleen een recept bij de Allerhande, waar de paddenstoel wordt gevuld met risotto. Dit is een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht maar als je het als voorgerecht wilt serveren, kan dat natuurlijk ook. Gebruik dan kastanjechampignons, deze zijn kleiner dan portobello‘s, maar zijn vergelijkbaar van smaak en structuur. 

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 400 ml bospaddenstoelenbouillon;
  • 3 el olie;
  • 1 kleine ui;
  • 150 g risottorijst;
  • 50 ml sherry;
  • 4 portobello’s;
  • 1 tl tijmblaadjes;
  • 25 g boter;
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de bouillon totdat het tegen het kookpunt aan zit;
  2. Snipper de ui en fruit deze in 2 el olie glazig in een pan met dikke bodem;
  3. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak de rijst 1 minuut al omscheppend mee;
  4. Blus af met de sherry, zet het vuur laag en roer totdat alle sherry is opgenomen;
  5. Voeg dan beetje bij beetje de bouillon toe. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de vorige hoeveelheid helemaal is opgenomen. In totaal duurt het zo’n 20-25 minuten voordat de risotto gaar is;
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C;
  7. Veeg de portobello’s schoon met keukenpapier en leg ze in een licht ingevette ovenschaal met de bolle kant naar beneden;
  8. Strooi de tijmblaadjes in de portobello’s en bestrooi met zout en peper. Bak ze in 12-15 minuten in de oven;
  9. Haal vervolgens de risotto van het vuur en roer de boter en geraspte kaas erdoorheen. Breng de risotto op smaak met zout en peper;
  10. Schep de risotto in de portobello’s, bestrooi met nog wat extra kaas en zet het nog 5 minuten terug in de oven om de kaas wat te laten smelten;
  11. Serveer tenslotte met een frisse salade.

Geniet ervan! Eet jij vaker vegetarisch? 

chicamoms handtekening
Total
10
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 10
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Previous Article
Paasbrunch
  • DIY
  • Feestdagen

Een bijzonder brood voor bij de Paasbrunch

  • 10 april 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
broodbakmachine
  • Ontbijt & Lunch

Zelf aan de slag met brood bakken

  • 24 april 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.