Recept twee verfrissende drankjes
Wanneer het warm weer is, zijn deze 2 recepten voor alcoholvrije limonade, dan ook fijne dorstlessers. Zeker limonades met een citrus-smaak zijn heerlijk fris tijdens warme zomerdagen. Het enige wat je nodig hebt, is tijd om de limonades goed koud te laten worden in de koelkast. Ben jij ook fan van verfrissende drankjes als het zo warm weer is?
Roze grapefruit limonade
Dit recept is afkomstig uit Veggie bbq van Ilka Grunenberg. In dit kookboek staan verrassende vegetarische barbecue recepten, voor als je een keertje iets anders wil.
Bereidingstijd: ongeveer 5 minuten (plus nog minimaal 6 uur in de koelkast)
Wat heb je nodig voor 4 glazen limonade:
- 4 roze grapefruits;
- 2 (biologische) citroenen;
- 2-4 el ahornsiroop;
- 4 takjes tijm;
- 4 dl koolzuurhoudend mineraalwater.
En zo maak je het:
- Pers allereerst de grapefruits en 1 van de citroenen uit en meng het sap met de ahornsiroop;
- Voeg de takjes tijm toe en laat het geheel in de koelkast minstens 6 uur trekken;
- Verwijder vervolgens de takjes tijm en voeg het water toe aan het sap;
- Snijd de overgebleven citroen in schijfjes , doe een schijfje citroen in elk glas en schenk de koude limonade erbij.
Of maak deze limonade met munt, matcha en limoen
Dit recept is ook een frisse dorstlesser! Door de toevoeging van matcha thee geeft het de limonade nog een extra boost van anti-oxidanten. Nu zou matcha thee diverse gezondheidsvoordelen hebben, maar hier is (helaas) geen wetenschappelijk bewijs voor. Hoe dan ook, deze limonade is heerlijk fris!
Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten
Wat heb je nodig voor 4 glazen limonade:
- 3 takjes munt;
- Sap van 2 limoenen;
- 5 el honing;
- 1 tl matchapoeder;
- 150 ml water;
- 700 ml (koolzuurhoudend) water.
En zo maak je het:
- Maak allereerst de limonadesiroop. Doe hiervoor de muntblaadjes, limoensap, honing, matchapoeder en 150 ml water in een steelpannetje en breng dit aan de kook;
- Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken en verwijder dan de muntblaadjes.
Laat de siroop afkoelen; - Meng de limonadesiroop met het water en schenk het in 4 glazen.
Proost!
*Dit artikel bevat een affiliate link*