Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Zalm met basilicum aardappeltjes

  • 17 maart 2019
  • Marleen
recept zalm basilicum
Total
0
Shares
0
0
0

Recept zalm met basilicum aardappeltjes

Zalm uit de oven vind ik altijd erg lekker. Nu kwam Heleen met dit gerechtje, gebaseerd op een recept van Jamie Oliver. Als Jamie Oliver een gerecht als deze maakt, serveert hij het in een grote schaal waar alles een beetje rommelig ligt. Heleen kiest zelf voor meer structuur. Dit doet uiteraard niks af aan de smaak en ik fungeer graag als proefpersoon!

Benodigdheden (4 personen)

  • 4 zalmfilets;
  • mespunt gemalen venkelzaad;
  • mespunt paprikapoeder;
  • 2 takjes platte peterselie;
  • 2 takjes dille;
  • 1 citroen;
  • 500g zoete aardappelen;
  • 1 teentje knoflook;
  • 1 bakje basilicum;
  • 6el mayonaise;
  • 1 zakje veldsla;
  • olijfolie extra vergine;
  • versgemalen zwarte peper;
  • zeezout.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en schil ondertussen de aardappels.
  2. Snijd de aardappels vervolgens in stukjes, doe ze in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie, zout en wat (gerookt) paprikapoeder en rooster de aardappels in de oven voor, zo’n 30 minuten, tot ze gaar en knapperig zijn. Je kunt dit ook prima met ‘gewone’ aardappels doen maar Heleen vindt zelf zoete aardappels lekkerder.
  3. Neem vervolgens een platte ovenschaal en leg hier de zalmfilets in. Besprenkel ze met olijfolie en strooi er peper, zout, venkelzaad en paprikapoeder over.
  4. Hak dan de peterselie en dille fijn. Smeer de zalm helemaal in met deze kruiden zodat ze volledig bedekt zijn en snijdt de citroen door midden en leg de 2 helften in de ovenschaal erbij. Laat dit een kwartiertje staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
  5. Daarna zet je de zalm, na het marineren, voor 15 minuten in de oven. De zalm is dan nog mooi rosé en niet helemaal doorgegaard (want dat is zonde).
  6. Wanneer de zalm en de aardappels in de oven staan, maak je de basilicum mayonaise. Haal hiervoor de blaadjes van de basilicum af en hak deze grof samen met de knoflook. Doe dit samen met een snuf zout en 2 eetlepels mayonaise in de keukenmachine. Even kort pulseren totdat het wat fijner gehakt is. Er mogen nog wel wat grove stukken basilicum in zitten. Als je een vijzel hebt, kun je dit ook hiermee doen, maar een keukenmachine of blender werkt een stukje sneller. Roer hierna de overige mayonaise erdoor en zet apart.
  7. Voor het serveren leg je wat veldsla en aardappels op een bord, leg hier een stukje zalm op en knijp een beetje sap van de oven-citroenen erover en serveer met de basilicum mayonaise.

Geniet ervan!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • basilicum
  • jamie oliver
  • kochen
  • koken
  • ovenrecept
  • recept
  • recepten
  • zalm
Previous Article
kaya sieraden webshop winactie
  • Fashion

Leuke webshop gespot; Kaya sieraden + winactie!

  • 15 maart 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
new balance sneakers
  • Fashion

Waarom ik al zin heb in de lente!

  • 22 maart 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Indiase butter chicken
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Indiase butter chicken

  • 19 november 2023
  • Marleen Jellema
focaccia
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Focaccia met peer & spekjes

  • 5 november 2023
  • Marleen
omgekeerde pompoentaart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

omgekeerde pompoentaart met blauwe kaas

  • 29 oktober 2023
  • Marleen
rivierkreeftjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pasta met rivierkreeftjes

  • 1 oktober 2023
  • Marleen
gehaktballetjes in rode wijn saus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gehaktballetjes in rode wijn saus

  • 10 september 2023
  • Marleen
biefstuk met koffierub
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met koffierub

  • 27 augustus 2023
  • Marleen
tomatengalette
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tomatengalette met noten-kruiden crumble

  • 30 juli 2023
  • Marleen
tagliatelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tagliatelle met sperziebonen & kabeljauw

  • 11 juni 2023
  • Marleen
9 comments
  1. Dylan gaat naar buiten schreef:
    17 maart 2019 om 12:31

    Oh, dat klinkt heel erg lekker en die gaat zeker op het lijstje! Misschien voor vanavond al.

    Beantwoorden
    1. Chicamom schreef:
      17 maart 2019 om 13:37

      Ben benieuwd naar het resultaat, smakelijk!

      Beantwoorden
  2. Danielle schreef:
    17 maart 2019 om 12:49

    Oeh ik ben niet zo van de vis, maar dit ziet er wel heerlijk uit!

    Beantwoorden
  3. Amy schreef:
    17 maart 2019 om 14:14

    Dat ziet er goed uit! Lijkt me lekker eens zelf te proberen 🙂

    Beantwoorden
  4. Manon schreef:
    17 maart 2019 om 17:35

    Ik lust zelf geen vis, maar mn vader houdt wel van zalm. Ik zal dit laten zien aan ‘m.

    Beantwoorden
  5. Natalya schreef:
    17 maart 2019 om 23:43

    Wauw, deze ga ik 100% uitproberen!

    Beantwoorden
  6. Lianne - geendierenindekeuken schreef:
    18 maart 2019 om 13:43

    Ziet er goed uit! Als ik niet vegetarisch was geweest…. 😉

    Beantwoorden
  7. Stefaan De Winter schreef:
    18 maart 2019 om 15:17

    Basilicum mayonaise! Dit klinkt eigenlijk lekker fris, wil ik wel is proberen bij de zalm volgende keer!

    Beantwoorden
  8. Skincarebynaomi schreef:
    18 maart 2019 om 17:15

    Klinkt wel erg lekker, deze ga ik zeker een keer maken!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.1k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 1.7k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.