Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook

  • 17 mei 2020
  • Marleen
gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook
Total
16
Shares
0
0
16

Recept gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook

Om witlof eens op een andere manier te eten dan in een salade, of uit de oven met ham en kaas, heeft Heleen een bijzonder recept gevonden. Een recept om gekarameliseerde witlof met zwarte knoflook te kunnen maken. 

Zwarte knoflook is eigenlijk ‘gewone’ knoflook, maar dan 3 weken in een oven gedroogd, waardoor de teentjes ineens een heel andere smaak hebben gekregen. Het is niet de standaard knoflooksmaak, de knoflookgeur is er uit, en het schijnt dat je er ook niet van uit je mond gaat ruiken. Ook zou het gezonder zijn dan witte knoflook.

Dit bijgerecht met witlof is in zo’n 20 minuten klaar te maken.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 witlofstronken;
  • 20g boter;
  • 2el honing;
  • Zout;
  • Sap van een halve sinaasappel;
  • 2 teentjes zwarte knoflook.

En zo maak je het:

  1. Snijd het kontje van de witlofstronken en snijd de stronken in de lengte doormidden, of in vieren;
  2. Snijd de teentjes zwarte knoflook in kleine stukjes. Het is nogal plakkerig, en heeft een beetje de structuur van drop, probeer er dus voor te zorgen dat de stukjes niet aan elkaar plakken;
  3. Verhit in een koekenpan de boter met honing en een snuf zout tot dit gaat karameliseren. Leg dan de witlof met de snijkant naar beneden;
  4. Bak in ongeveer 3-4 minuten totdat deze kant mooi gekarameliseerd is. Draai ze voorzichtig om en bak aan de andere kant ook mooi bruin;
  5. Blus af met het sinaasappelsap en voeg de stukjes zwarte knoflook toe;
  6. Zet het vuur lager en laat nog een minuut of 10 zachtjes doorgaren tot de witlof zacht is geworden.

En je bijzondere bijgerecht is al klaar. Ben je trouwens echt fan van knoflook en werk je er vaak mee? Dan is deze pers wel super handig om te gebruiken! En hij ziet er ook nog eens stylish uit.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
16
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 16
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bijgerecht
  • gekarameliseerd
  • gekarameliseerde witlof
  • knoflook
  • koken
  • recept
  • witlof
  • zwarte knoflook
Previous Article
ravioli zelf maken mosselen
  • Voor- en Bijgerechten

Zelf pasta maken; ravioli met mosselen

  • 10 mei 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Corona-irritatie-district70-mandje-kat-hond-huisdier
  • Interieur
  • Shoppen

Begint jouw huisdier jou ook irritant te vinden?

  • 19 mei 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
rettichsalade
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Knapperige rettichsalade

  • 29 januari 2023
  • Marleen
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen
Oosters recept
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen
portobello
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gevulde portobello uit de oven

  • 9 januari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.