Recept hartige wentelteefjes
Bij de herfst en winter denk ik vaak aan recepten met kaneel en kaneel vind ik zelf meer zoetig van smaak. Zo dacht ik laatst nog om weer eens een appelbol van de bakker te halen; vooral lekker als de appelbol warm uit de oven komt!
De meeste recepten voor wentelteefjes zijn dan ook meer voor een zoete variant. Het is niet duidelijk waar het oorspronkelijke recept voor wentelteefjes is ontstaan, maar het is een lekkere manier om oud brood nog eens te gebruiken. Heleen vond een recept voor hartige wentelteefjes. Dat is weer eens wat anders! Lekker als lunch, in plaats van een tosti bijvoorbeeld.
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 8 sneetjes oud wit- of bruinbrood;
- 1 citroen;
- 1 ei;
- 250 ml melk;
- 100 g geraspte oude kaas;
- 2 el verse Italiaanse kruiden, fijngehakt;
- 2 el verse bieslook, fijngehakt;
- peper;
- zout;
- nootmuskaat;
En zo maak je het:
- Boen allereerst de citroen schoon en rasp de schil;
- Klop in een ondiepe schaal het ei los met de melk;
- Voeg vervolgens de helft van de kaas toe, samen met de geraspte citroenschil, Italiaanse kruiden en de helft van de bieslook;
- Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat;
- Snijd dan de sneetjes brood diagonaal door, en wentel ze één voor één door het ei-mengsel;
- Leg de sneetjes in een ondiepe schaal, bedruip ze met de rest van het ei-mengsel en laat het voor 5-10 minuten weken;
- Verhit vervolgens in een koekenpan margarine (wees niet te zuinig hiermee, anders blijven de wentelteefjes aan de pan plakken) en bak 3 tot 4 wentelteefjes per keer in zo’n 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege;
- Leg ze vervolgens dakpansgewijs op een warm bord en houd ze warm tot alle wentelteefjes klaar zijn;
- Strooi tenslotte de rest van de kaas er overheen samen met de bieslook.
En er zijn nog veel meer verschillende recepten voor wentelteefjes!
Eet smakelijk!