Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
566 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Voor- en Bijgerechten

Tartaar van Tomaat

  • 16 februari 2019
  • Marleen
recept tomatentartaar tartaar tomaat
Total
0
Shares
0
0
0

Recept tartaar van tomaat

Het is weer weekend en vandaag blog ik over een bijzonder voorgerecht die Heleen gemaakt heeft. Zo vindt zij het leuk om alledaagse ingrediënten te gebruiken en daar dan een speciaal gerecht van te maken, vandaar dit voorgerecht. Heleen had nog niet eerder eieren gepocheerd maar als je eenmaal weet hoe het moet, is het best makkelijk. Op internet staan genoeg filmpjes waarin dit wordt uitgelegd.

Je kan dit voorgerecht, tartaar van tomaat, maken voor een speciaal diner of gewoon omdat het lekker is!

Benodigdheden (2 personen)

  • 2 vleestomaten;
  • 3 trostomaten;
  • 1el olijfolie extra vierge;
  • 0,5 tl tabasco;
  • 2 eieren;
  • 2 sneetjes brood (eventueel);
  • 0,5 rode ui;
  • 1 el kappertjes;
  • 1 el natuurazijn.

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook en zet ook een bak met koud water klaar. Snijd het vel van de tomaten aan de onderkant kruislings in. Prik, als het water kookt, een tomaat aan een vork en dompel, ongeveer 10 sec., onder in het kokende water en doe deze daarna in het koude water. Je kunt het vel er nu gemakkelijk aftrekken. Herhaal dit met alle tomaten.
  2. Snijd de ontvelde tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in zo klein mogelijke blokjes. Maak vervolgens de berg tomatenblokjes met een scherp keukenmes nog iets fijner. Doe in een kom en meng er de helft van de olijfolie door. Breng dit op smaak met de tabasco en eventueel een beetje zout.
  3. Breng daarna, in een pan, een laag water met de azijn aan de kook en zet het vuur laag. Pocheer 1 voor 1 de eieren 2,5 min lang en neem deze met een schuimspaan uit de pan. Laat de pan water vervolgens op laag vuur staan.
  4. Heleen had haar tomatentartaar zonder brood geserveerd, maar als je het gerecht op een stukje brood wil serveren: gril de sneetjes brood in de grillpan, steek er een rondje uit en leg de toastrondjes op de borden.
  5. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk en schep op elk bord een bergje ui & een bergje kappertjes.
  6. Doe de tomatentartaar in een zeef en vang het vocht op.
  7. Leg de eitjes voorzichtig nog 30 sec. terug in het hete water om op te warmen.
  8. Schep de tomatentartaar op de toast (of gewoon op het bord ) en leg in het midden een gepocheerd eitje. Bestrooi met peper en besprenkel met de rest van de olijfolie.
  9. Schenk het tomatenvocht in borrelglaasjes, voeg een scheutje wodka toe en serveer de tomatentartaar met het tomatendrankje

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • cook
  • gepocheerd ei
  • kochen
  • koken
  • poached egg
  • pochiertes ei
  • recept
  • rezept
  • tartaar
  • tomaat
  • tomatentartaar
  • tomatoes
Previous Article
kwantum vloerkleden
  • Musthaves

Kwantum is de plek voor te gekke hippe vloerkleden!

  • 10 februari 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
samsung galaxy s10
  • Musthaves

Chicamoms introduceert: de Samsung Galaxy S10!

  • 20 februari 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen
Oosters recept
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Een voorgerecht met een Oosters tintje!

  • 23 januari 2022
  • Marleen
portobello
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Gevulde portobello uit de oven

  • 9 januari 2022
  • Marleen
cappuccino
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Hoofdgerechten
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Een cappuccino van knolselderij

  • 2 januari 2022
  • Marleen
tarte tatin van spruitjes
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Feestelijke tarte tatin van spruitjes

  • 19 december 2021
  • Marleen
11 comments
  1. Sanne schreef:
    16 februari 2019 om 09:36

    Wat een leuk idee dit recept! Eieren pocheren is helaas niet mijn specialiteit, maar dat moet toch vast een keer gaan lukken.

    Beantwoorden
  2. Claudia schreef:
    16 februari 2019 om 09:43

    Dit klinkt als een heerlijk (weekend) receptje. Ga ik zeker proberen.

    Beantwoorden
  3. melissa schreef:
    16 februari 2019 om 10:54

    Ohh dat ziet er wel lekker uit! Ik ben gek op tomaten, maar heb hier zelf nog niet aan gedacht. Fijne tip Heleen!

    Groetjes Melissa

    Beantwoorden
  4. Henk schreef:
    16 februari 2019 om 11:34

    Klinkt goed, leuk voor etentje van binnenkort

    Beantwoorden
  5. Lizzie schreef:
    16 februari 2019 om 11:54

    Hmm lekker zeg! Ik hou sowieso van alles met tomaat haha! Ben alleen niet zo’n keukenprinces haha.

    Beantwoorden
    1. Chicamom schreef:
      16 februari 2019 om 12:03

      Wat niet is kan misschien nog komen 🙂

      Beantwoorden
  6. Balou schreef:
    16 februari 2019 om 12:29

    In combinatie met wodka, lijkt me een heel bijzonder maar lekker gerecht!

    Beantwoorden
  7. Girls-Things schreef:
    16 februari 2019 om 16:22

    Dat klinkt echt lekker zeg!

    Beantwoorden
  8. Manon schreef:
    16 februari 2019 om 20:05

    Dit lijkt me zooo lekker!

    Beantwoorden
  9. nicole schreef:
    17 februari 2019 om 11:19

    In het weekend kookt mijn man meestal, en kan ik dus lekker achterover leunen : )

    Beantwoorden
  10. Karin schreef:
    17 februari 2019 om 20:51

    dit ga ik vast en zeker eens proberen, maar wel in de zomer. want dan zijn de tomaten het lekkerste en leggen mijn kippen heerlijk verse eitjes 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.4k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.4k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.