Recept rosbief met Parmezaanse kaas en bloemkool
Het is herfst en daar hoort een herfstgerecht bij. En een gerecht uit de oven is wel zo makkelijk, je gooit alles op een bakplaat en de oven doet de rest. Voor dit recept zijn er maar een paar extra handelingen nodig. Heleen vond dit recept wederom op de website van Delicious Magazine. Volgens de site is dit recept met rosbief easy en lekker. Daar is dan ook zeker niets aan gelogen.
Bereidingstijd: ongeveer 50 minuten
Voor een hoofdgerecht voor 4 personen heb je nodig:
- 1 kleine bloemkool, in roosjes;
- 800g rosbief;
- 2 teentjes knoflook, geperst;
- 1 el fijngesneden salieblaadjes;
- 5 el olijfolie;
- 3 el balsamico siroop;
- 40g geraspte Parmezaanse kaas;
- 1 rode peper, fijngesneden;
- 150g rucola;
- Sap van 1 citroen.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 200°C;
- Meng vervolgens in een kom de knoflook, salie, 1 el olijfolie en de helft van de balsamico siroop en wrijf hiermee de rosbief in;
- Leg de rosbief aan één kant van een met bakpapier beklede bakplaat;
- Schik dan de bloemkoolroosjes naast het vlees en sprenkel er 2 ½ el olijfolie over;
- Zet het geheel nu 15 minuten in de oven;
- Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven, bestrooi de bloemkool met de kaas en rode peper, en besprenkel met de rest van de balsamico siroop;
- Doe vervolgens de bakplaat weer terug in de oven voor zo’n 12-15 minuten, totdat de bloemkool mooi gekleurd is en de rosbief medium gebakken is;
- Laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten;
- Schep in de tussentijd de bloemkoolroosjes in een kom om met de rucola;
- Klop dan het citroensap met de jus van het vlees dat is vrijgekomen en 1 ½ el olijfolie in een kommetje door elkaar en schenk dit op de bloemkoolsalade;
- Snijd de rosbief in dunne plakjes;
- Verdeel tenslotte de salade over de borden en schik de plakjes rosbief erbij.
Eet smakelijk! Welk herfstrecept is bij jou favoriet?
*Dit artikel bevat een affiliate link*
