Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Rosbief met Parmezaanse kaas & bloemkool

  • 27 september 2020
  • Marleen
rosbief
Total
5
Shares
0
0
5

Recept rosbief met Parmezaanse kaas en bloemkool

Het is herfst en daar hoort een herfstgerecht bij. En een gerecht uit de oven is wel zo makkelijk, je gooit alles op een bakplaat en de oven doet de rest. Voor dit recept zijn er maar een paar extra handelingen nodig. Heleen vond dit recept wederom op de website van Delicious Magazine. Volgens de site is dit recept met rosbief easy en lekker. Daar is dan ook zeker niets aan gelogen.

Bereidingstijd: ongeveer 50 minuten

Voor een hoofdgerecht voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 kleine bloemkool, in roosjes;
  • 800g rosbief;
  • 2 teentjes knoflook, geperst;
  • 1 el fijngesneden salieblaadjes;
  • 5 el olijfolie;
  • 3 el balsamico siroop;
  • 40g geraspte Parmezaanse kaas;
  • 1 rode peper, fijngesneden;
  • 150g rucola;
  • Sap van 1 citroen.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 200°C;
  2. Meng vervolgens in een kom de knoflook, salie, 1 el olijfolie en de helft van de balsamico siroop en wrijf hiermee de rosbief in;
  3. Leg de rosbief aan één kant van een met bakpapier beklede bakplaat;
  4. Schik dan de bloemkoolroosjes naast het vlees en sprenkel er 2 ½ el olijfolie over;
  5. Zet het geheel nu 15 minuten in de oven;
  6. Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven, bestrooi de bloemkool met de kaas en rode peper, en besprenkel met de rest van de balsamico siroop;
  7. Doe vervolgens de bakplaat weer terug in de oven voor zo’n 12-15 minuten, totdat de bloemkool mooi gekleurd is en de rosbief medium gebakken is;
  8. Laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten;
  9. Schep in de tussentijd de bloemkoolroosjes in een kom om met de rucola;
  10. Klop dan het citroensap met de jus van het vlees dat is vrijgekomen en 1 ½ el olijfolie in een kommetje door elkaar en schenk dit op de bloemkoolsalade;
  11. Snijd de rosbief in dunne plakjes;
  12. Verdeel tenslotte de salade over de borden en schik de plakjes rosbief erbij.

Eet smakelijk! Welk herfstrecept is bij jou favoriet?

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
5
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 5
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • bloemkool
  • Delicious magazine
  • Greenfeast
  • herfst
  • herfstgerecht
  • herfstrecept
  • koken
  • Nigel Slater
  • parmezaanse kaas
  • recept
  • rosbief
Previous Article
kater
  • Lifestyle

Corona kater in the house!

  • 22 september 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
port cocktail
  • Drankjes

Cocktail-tijd met witte port!

  • 4 oktober 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.