Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Bottle & Bites

Rosbief carpaccio met balsamico bietjes

  • 13 april 2019
  • Marleen
rosbief carpaccio bietjes
Total
0
Shares
0
0
0

Recept rosbief carpaccio met balsamico bietjes

Normaal gesproken ben jij van mij gewend dat ik op zondag een recept online plaats en misschien komt er zondag nog wel een extra receptje online maar had gewoon zin om jou een dag eerder al te inspireren met een lekker licht gerechtje. Heb je trouwens ook gelijk langer de tijd om nog boodschappen te doen, mocht je geïnspireerd zijn geraakt.

Heleen is weer aan de kook gegaan en heeft een mooi gerechtje uitgekozen, namelijk een speciale rosbief carpaccio, wat prima kan als lunch, voorgerecht of zelfs als licht hoofdgerecht. Wat je ook kiest, niet vergeten om dan de hoeveelheden aan te passen. Heleen vond het recept in de Allerhande maar het origineel is van Jamie Oliver.

Wist je trouwens dat Jamie Oliver nu een kookboek heeft met zijn allerbeste recepten uit de 24 Kitchen-serie? Kan je mooi indruk mee maken als er vrienden komen eten!

Volgens dit recept van Jamie heb je de speciale Jamie’s rosbiefplakken nodig, welke enkel tijdens de feestdagen in het assortiment zijn (of waren) van de Albert Heijn. Omdat Heleen deze nu niet heeft kunnen vinden, heeft ze het recept gemaakt met gewone rosbief. En dat smaakt net zo lekker! 

Benodigdheden 4 personen (voorgerecht):

  • 500gr rode bieten;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 1 takje tijm;
  • 2el balsamico azijn;
  • 1el olijfolie;
  • 2el mierikswortel;
  • 125ml crème fraîche;
  • scheutje witte wijnazijn;
  • 12 plakken rosbief;
  • rucola;
  • zeezout;
  • gemalen zwarte peper.

Zo maak je het:

  1. Boen eerst de rode bieten schoon en snijd ze in vieren (ze hoeven echt niet te blinken hoor). 
  2. Plet vervolgens de knoflookteentjes en doe deze samen met de bietjes en het takje tijm in een kleine pan. Schenk daar water bij totdat de bietjes bijna onder staan. Zorg ervoor dat je pan niet te groot is zodat de bietjes net in de pan passen, want dan heb je zo min mogelijk water nodig, wat ten goede komt aan de smaak.
  3. Breng de bietjes aan de kook en laat deze 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel net schuin op de pan. Haal daarna het deksel eraf en laat nog 10 minuten doorkoken zodat er zoveel mogelijk water verdampt.
  4. Schenk daarna de balsamicoazijn en olijfolie erbij en laat nog 10 minuutjes koken. Giet dan de bietjes af en laat afkoelen. Door de balsamicoazijn is het nu een beetje stroperig geworden maar dat is precies wat je wil. Snijd de bieten daarna in grove stukken.
  5. Maak vervolgens een dressing van de mierikswortel, crème fraîche en witte wijnazijn en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de rosbief over 4 bordjes, verdeel daar royaal wat bietjes over en besprenkel dit met de dressing. Strooi er blaadjes rucola over en maal er wat zwarte peper over. En klaar ben je!

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link* 

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • Allerhande
  • eat
  • essen
  • jamie oliver
  • koken
  • recept
  • rosbief
  • rosbiefcarpaccio
Previous Article
bloggerevent inspirerend
  • Social Media

Waarom ik een BloggerEvent zo bijzonder inspirerend vind!

  • 9 april 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
cadeaus gamen speelgoed jongens jaar
  • Kids

Coole cadeaus voor stoere jongens van 9 jaar!

  • 17 april 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
sorbetijs
LEES VERDER
  • Bottle & Bites

Super easy selfmade sorbetijs!

  • 17 juli 2022
  • Marleen
wortel ketchup
LEES VERDER
  • Bottle & Bites
  • Voor- en Bijgerechten

Ketchup a la wortel it is!

  • 23 mei 2021
  • Marleen
kamado express green egg
LEES VERDER
  • Bottle & Bites

The Green Egg; ga jij voor een winterse of zomerse barbecue?

  • 22 februari 2019
  • Marleen
bingo-katten-kattenbingo-mispoes
LEES VERDER
  • Bottle & Bites

Bingo tussen de katten bij Mispoes & het was raak!

  • 24 augustus 2018
  • Marleen
koken en bakken met deze top 7 chef koks
LEES VERDER
  • Bottle & Bites

Koken & bakken met oestrogenen; Top 7 vrouwelijke chef koks!

  • 26 juli 2018
  • Marleen
bourgondier-afwegingen-afvallen-lijnen-genieten-eten
LEES VERDER
  • Bottle & Bites

De afwegingen van een Bourgondiër!

  • 22 februari 2018
  • Marleen
3 comments
  1. Laura | I scream beauty schreef:
    14 april 2019 om 13:36

    Klinkt goed!

    Beantwoorden
  2. Mandy schreef:
    14 april 2019 om 18:02

    Ziet er heerlijk uit! Alleen zitten er veel dingen in die ik niet zo lekker vindt..

    Beantwoorden
  3. Manon schreef:
    14 april 2019 om 18:18

    Ondanks ik het niet lust, vind ik het een leuk receptje voor bijvoorbeeld Pasen (voor anderen.. 😉

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.