Recept orzo met chorizo en garnalen
Een makkelijk gerecht waar je niet veel pannen voor nodig hebt, is dit gerecht van Jamie Oliver. Orzo zit boordevol heerlijke smaken en is makkelijk te maken! Het is een pastasoort, die qua vorm en grootte overeenkomt met rijstkorrels. Het wordt ook wel ‘risoni’ genoemd. Je kunt ook je risotto gerechten vervangen voor een variant met orzo.
Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 2 teentjes knoflook;
- 200 g chorizo;
- 10 g verse basilicum;
- 4 el olijfolie;
- 2 el (sherry) azijn;
- 400 ml passata;
- 300 g orzo;
- 200 g tros-cherrytomaatjes;
- 400 g grote gekookte garnalen.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 180 °C;
- Pel de knoflookteentjes, hak ze fijn en snijd de chorizo in plakjes;
- Verhit vervolgens 2 el olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak de knoflook met chorizo 3 minuten;
- Blus dan de pan af met de azijn;
- Voeg de passata toe samen met 300 ml water, waarna je de orzo toevoegt;
- Roer het geheel goed door en breng het aan de kook;
- Zet vervolgens het vuur laag en laat het op laag vuur 10-15 minuten sudderen totdat de orzo gaar is. Blijf wel in de tussentijd af en toe roeren in de pan, zodat de pasta niet vastkoekt aan de bodem;
- Leg intussen de tros-cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel ze met wat olijfolie & strooi er wat zout en peper overheen. Laat de tomaatjes in de oven 10 minuten roosteren;
- Hak dan de basilicum grof;
- Roer de helft van de basilicum door de orzo, samen met de gekookte garnalen;
- Laat het geheel nog goed doorwarmen;
- Verdeel tenslotte de orzo over de borden en garneer met de rest van de basilicum & de geroosterde tomaatjes uit de oven.
Eet smakelijk!
Eet jij wel eens orzo? En hou jij ook echt van Italiaans eten? Dan is dit een heel leuk Italiaans kookboek!
*Dit artikel bevat een affiliate link*