Recept noodles met kip & groenten met een vleugje Japan
In Brabant zitten we volop in de Carnaval, niks zo fijn om als bodem of snelle hap in de avond iets makkelijks te maken. Heleen koos voor een Japans recept met kip & groenten omdat ze de kruiden toch al in huis heeft staan.
Zo heeft Heleen een aantal kruidenmengsels in haar keukenkastje staan, waaronder de Shichimi Togarashi, een Japanse melange van 7 specerijen (szechuan peper, zwarte peper, nigellazaad, gember, paprika, venkelzaad en cayennepeper) aangevuld met sesamzaad en citroenschilgranulaat. Deze mix is pittig en warm.
Blijkbaar is dit mengsel in Japan populair en zou gebruikt worden in vis- of vleesgerechten, soepen en noodle gerechten. Het fijne hiervan is, dat het super snel klaar is en tevens heel gezond is! Uiteraard kan je ook extra groenten toevoegen naar smaak. Voor een nog gezondere en koolhydraat-arme versie, kun je in plaats van noodles ook courgettini gebruiken.
Benodigdheden 2 personen
- 100g noodles (naar keuze);
- 250g kipfilet;
- 1 rode paprika;
- 2 gele paprika;
- 250g champignons;
- 3 bosuitjes;
- 1 el Shichimi Togarashi;
- 1 tl gerookt paprikapoeder;
- zout.
Bereiding
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes, strooi de Shichimi Togarashi, paprikapoeder en eventueel wat zout eroverheen en meng dit tot alle blokjes kip voorzien zijn van deze heerlijke specerijen.
- Snijd de paprika’s in blokjes, de champignons in kwarten en de bosuitjes in ringen.
- Verwarm wat boter of olie in een wok en bak de stukjes kip rondom bruin en gaar. Voeg hierna de paprika’s en champignons toe, evenals een groot deel van de bosuitjes (hou wat achter als garnering) en wok dit voor zo’n 3-5 minuten.
- Bereid ondertussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de noodles door het kip-groentemengsel en verdeel het over 2 borden. Garneer met de achtergehouden ringetjes bosui.
Wat heb jij gegeten tijdens Carnaval?
Eet smakelijk!