Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Pasta Della Nonna

  • 11 augustus 2019
  • Marleen
recept koken pasta della nonna
Total
0
Shares
0
0
0

Recept pasta della nonna

Elke Italiaanse oma heeft een eigen recept om de heerlijkste pasta te maken. Om nog even in de zomerse sferen te blijven heeft Heleen een pasta gemaakt op basis van een recept dat een Italiaanse vrouw haar heeft geleerd. Wil jij trouwens zelf ook leren koken vanuit de klassieke Italiaanse keuken dan is dit kookboek van Marcella Hazan echt een aanrader. Zij is 1 van de grootste Italiaanse kookboeken auteurs ter wereld! 

Voor dit recept heeft Heleen gebruik gemaakt van biologische volkoren pasta. Bij de Jumbo verkopen ze ook biologische van het merk Rummo. 

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 150g spaghetti;
  • 3 trostomaten, in stukjes;
  • 1 ui, gesnipperd;
  • tros cherrytomaatjes;
  • 2 biefstukken;
  • mozzarella;
  • (verse) pesto;
  • basilicumblaadjes, gescheurd.

En zo maak je het:

  1. De tros-cherrytomaatjes worden geroosterd in de oven. Zet hiervoor de oven aan op 200 °C en leg de trostomaatjes in een ovenschaal. Druppel er vervolgens een klein beetje olijfolie over en wat zout. Rooster de tomaatjes ongeveer 20-25 minuten in de oven.
  2. Voor de pasta breng je een grote pan met water aan de kook, met een handvol zout. Wanneer het water kookt, doe je de spaghetti in het water en kook je deze volgens de aanwijzing op de verpakking. Een minuut voordat de kooktijd voorbij is, zet je het vuur uit en laat je de pasta verder garen.
  3. Ondertussen, dat de pasta aan het koken is, maak je de saus. Snipper hiervoor een ui en fruit deze in een koekenpan. Snijd de (tros)tomaten in stukken en doe ze bij de ui in de koekenpan. Laat de tomaten zacht worden, als het wat droog is, voeg je een lepel van het kookwater van de pasta toe. Breng de saus op smaak met peper en eventueel wat zout.
  4. Bak intussen ook de biefstukken in een koekenpan en laat deze rusten voor je ze aansnijdt.
  5. Wanneer de pasta gaar is en de kooktijd voorbij, giet je de pasta af en voeg je deze toe aan de koekenpan met saus. Roer dit goed door elkaar, dat elke sliert spaghetti bedekt is met een beetje saus.
  6. Om het bord op te maken begin je met de spaghetti. Scheur dan de mozzarella in stukjes en drapeer deze over de spaghetti, evenals de basilicumblaadjes.
  7. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en drapeer deze over de spaghetti. Leg als laatste de geroosterde tomaatjes erbij. En klaar is het, een simpele maar heerlijke Italiaanse pasta.

Buon appetito! 

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • biefstuk
  • gerecht
  • koken
  • Marcella Hazan
  • mozzarella
  • pasta
  • recept
Previous Article
brood mosselen tomatentartaar
  • Ontbijt & Lunch

Mosselen & tomatentartaar als lunch

  • 4 augustus 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
wanddecoratie muursticker nikkelart
  • Interieur

Dit is DE oplossing als je geen gat wil boren of een rail wilt ophangen!

  • 14 augustus 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
gegrilde kipfilet
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gegrilde kipfilet met korianderquinoa

  • 23 april 2023
  • Marleen
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.