Recept pasta della nonna
Elke Italiaanse oma heeft een eigen recept om de heerlijkste pasta te maken. Om nog even in de zomerse sferen te blijven heeft Heleen een pasta gemaakt op basis van een recept dat een Italiaanse vrouw haar heeft geleerd. Wil jij trouwens zelf ook leren koken vanuit de klassieke Italiaanse keuken dan is dit kookboek van Marcella Hazan echt een aanrader. Zij is 1 van de grootste Italiaanse kookboeken auteurs ter wereld!
Voor dit recept heeft Heleen gebruik gemaakt van biologische volkoren pasta. Bij de Jumbo verkopen ze ook biologische van het merk Rummo.
Voor 2 personen heb je nodig:
- 150g spaghetti;
- 3 trostomaten, in stukjes;
- 1 ui, gesnipperd;
- tros cherrytomaatjes;
- 2 biefstukken;
- mozzarella;
- (verse) pesto;
- basilicumblaadjes, gescheurd.
En zo maak je het:
- De tros-cherrytomaatjes worden geroosterd in de oven. Zet hiervoor de oven aan op 200 °C en leg de trostomaatjes in een ovenschaal. Druppel er vervolgens een klein beetje olijfolie over en wat zout. Rooster de tomaatjes ongeveer 20-25 minuten in de oven.
- Voor de pasta breng je een grote pan met water aan de kook, met een handvol zout. Wanneer het water kookt, doe je de spaghetti in het water en kook je deze volgens de aanwijzing op de verpakking. Een minuut voordat de kooktijd voorbij is, zet je het vuur uit en laat je de pasta verder garen.
- Ondertussen, dat de pasta aan het koken is, maak je de saus. Snipper hiervoor een ui en fruit deze in een koekenpan. Snijd de (tros)tomaten in stukken en doe ze bij de ui in de koekenpan. Laat de tomaten zacht worden, als het wat droog is, voeg je een lepel van het kookwater van de pasta toe. Breng de saus op smaak met peper en eventueel wat zout.
- Bak intussen ook de biefstukken in een koekenpan en laat deze rusten voor je ze aansnijdt.
- Wanneer de pasta gaar is en de kooktijd voorbij, giet je de pasta af en voeg je deze toe aan de koekenpan met saus. Roer dit goed door elkaar, dat elke sliert spaghetti bedekt is met een beetje saus.
- Om het bord op te maken begin je met de spaghetti. Scheur dan de mozzarella in stukjes en drapeer deze over de spaghetti, evenals de basilicumblaadjes.
- Snijd de biefstuk in dunne plakjes en drapeer deze over de spaghetti. Leg als laatste de geroosterde tomaatjes erbij. En klaar is het, een simpele maar heerlijke Italiaanse pasta.
Buon appetito!
*Dit artikel bevat een affiliate link*