Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
785 Followers
229 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Gnocchi van rode biet

  • 24 februari 2019
  • Marleen
recept gnocchi rode biet
Total
0
Shares
0
0
0

Recept gnocchi van rode biet

Via de site van ‘Oh my dish’ vond Heleen een bijzonder recept voor rode bieten gnocchi. Op deze site staan nog veel meer lekkere en bijzondere gerechten, allemaal zeker het proberen waard! Nu heeft Heleen altijd al een keer zelf gnocchi willen maken en door de combinatie met rode biet, zwarte olijven en kaas was ze gelijk geïntrigeerd! Geïnspireerd door hun gerecht, heeft ze het uitgeprobeerd en zie hier het resultaat!

Benodigheden voor 2 personen

  • 200 gram (kruimige) aardappels;
  • 100 gram rode biet (voorgekookt, of kook ze zelf gaar);
  • 90 gram bloem + extra peper en zout naar smaak;
  • handvol grof geraspte Grana Padano;
  • handvol zwarte olijven;
  • flinke scheut olijfolie van goede kwaliteit;
  • een paar takjes italiaanse kruiden (zoals tijm, salie & oregano);
  • een handvol grof gehakte walnoten.

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd deze in grove stukken. Kook vervolgens de aardappelstukjes in ongeveer 20 minuten gaar, de exacte tijd hangt af van de grootte van de aardappelstukjes. Maak ondertussen een zo glad mogelijke rode bieten puree, gebruik hier een fijne zeef en een grote lepel voor. Wrijf dan ook de aardappelen, met behulp van de (soep) lepel, door de zeef. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en zout. Snijd de zwarte olijven door de helft en zet deze opzij.
  2. Bestuif je handen en het werkblad met bloem (een beetje rommel hoort erbij). Meng de rode bieten puree en de bloem, met je handen, door de aardappelpuree. Het deeg hoort ietwat plakkerig aan te voelen.
  3. Verdeel vervolgens het deeg in 4 evenredige stukken en rol van elk deel 1 lange reep, van ongeveer 2 cm dik. Snijd de rol dan in kleinere stukken en gebruik een vork om er mooie gnocchi van te maken. Druk met je duim en rol enigszins naar voren om een ribbelpatroon te maken. Bestuif de gnocchi met een klein beetje bloem om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken.
  4. Breng een pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. Kook de gnocchi een aantal minuten in de pan met kokend water. Voeg niet teveel gnocchi tegelijkertijd toe. De gnocchi is gaar zodra deze naar boven komen drijven. Haal ze dan uit de pan en laat ze dan bijvoorbeeld op een theedoek even afkoelen, zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen om plakken te voorkomen. Herhaal dit tot alle gnocchi zijn gekookt.
  5. Hak ondertussen de Italiaanse kruiden fijn.
  6. Rooster dan de grofgehakte walnoten in een droge bakpan en haal ze daarna uit de pan. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote bakpan en voeg de gekookte gnocchi toe. Bak deze enkele minuten en voeg dan ook de zwarte olijven en blaadjes van de Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de gebakken gnocchi met geraspte kaas en walnoten. Je kan dit gerecht heerlijk bereiden als vegetarisch gerecht, maar je kan het ook prima combineren met een stukje vis of vlees.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 42 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • eat
  • essen
  • eten
  • gnocchi
  • hoofdgerecht
  • kochen
  • koken
  • rode biet
  • rote Rübe
  • vegetarian
  • vegetarier
  • vegetarisch
Previous Article
kamado express green egg
  • Bottle & Bites

The Green Egg; ga jij voor een winterse of zomerse barbecue?

  • 22 februari 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
chicamoms 1 jaar bestaan winactie
  • Social Media

Chicamoms viert 1 jarig bestaan + winactie!

  • 27 februari 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
tomaten
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gevulde tomaten met feta uit de oven

  • 22 november 2020
  • Marleen
goulashbonbon
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Goulash met een keukenbonbon!

  • 15 november 2020
  • Marleen
mihoen
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Vanavond eet ik een frisse salade van mihoen!

  • 1 november 2020
  • Marleen
orzo
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Orzo met chorizo en garnalen

  • 25 oktober 2020
  • Marleen
taco
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Fish taco; een taco met een frisse & pittige twist!

  • 11 oktober 2020
  • Marleen
rosbief
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Rosbief met Parmezaanse kaas & bloemkool

  • 27 september 2020
  • Marleen
Flammkuchen
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Flammkuchen met muhammara

  • 23 augustus 2020
  • Marleen
pastasalade-zalm
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Zomerse pastasalade met zalm

  • 7 juni 2020
  • Marleen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 16 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 256 weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 187 weergaven
  • Gnocchi van rode biet 173 weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 147 weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 140 weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Dit is @ilsevanelleswijk & zij heeft een toffe gastblog geschreven voor Chicamoms. Met hele goede tips hoe jij als blogger kan groeien met Pinterest. Link in bio 💜
Deze quote vind ik echt te leuk, en jij? 😃
Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn? Dat is de vraag die ik mezelf stel in mijn laatste blog. Zie link in bio. Heb namelijk een bijzondere week achter de rug. Helaas heb ik nog wat fysiek gedoe maar daar later meer over 💟
To all you ladies out there😀! Because you are a strong woman, Never let anyone put you down, Believe in yourself & Follow your dreams.
Voor jou wens ik een gezond, gelukkig & liefdevol 2021. 🥂🍀
Vandaag is het feest! We sluiten namelijk een heel vervelend jaar af! Omdat we voorlopig nog thuis mogen koken, wil ik voor jou, als thuiskok of culinair lover zijnde, een leuke winactie organiseren. 💜
Chicamoms
© Chicamoms 2020 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.OkPrivacyverklaring