Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Taartjes & Koekjes

Een healthy cheesecake voor jou!

  • 19 september 2021
  • Marleen
gezonde cheesecake
Total
7
Shares
0
0
7

Recept gezonde variant op de zomerse cheesecake

Op de site van Gwenn Danis, finalist van Heel Holland Bakt 2017 (en momenteel ook in de nieuwe serie Heel Holland Bakt nog een keer), kwam Heleen deze zomerse gezonde cheesecake met passievruchten tegen. Het recept dat hij hier heeft gebruikt is afkomstig uit het bakboek van een mede HHB-kandidaat Vanessa. Om de cheesecake toch iets gezonder te maken, heeft Heleen het recept van Sabine van ‘Oh my foodness’ deels gebruikt. Sabine gebruikt vermalen lange vingers als koekbodem, maar deze gezonde cheesecake is net zo lekker zonder koekbodem. Door de frisse passievruchtengelei bovenop is het een heerlijke zomerse traktatie!

De gezonde cheesecake is nu gezoet met stevia, dit geeft vaak een anijs/drop-achtige bijsmaak, maar die valt in deze cheesecake niet op.

Bereidingstijd: ongeveer 75 minuten (plus nog opstijven in de koelkast, liefst een nacht)

Wat heb je nodig:

Voor een klein taartje van 20 cm doorsnede (mocht je een grotere vorm gebruiken, verdubbel gerust het recept):

  • 250g Optimel 0% magere kwark vanille;
  • 40g SPLENDA stevia poeder;
  • ½ el maizena;
  • 2 eieren;
  • 150 ml passievruchtensap;
  • 1-2 passievruchten;
  • 1 blaadje gelatine.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 150 °C en zet een bak met water onderin de oven;
  2. Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier en vet de vorm in;
  3. Klop met een mixer of garde de kwark, maizena en steviapoeder door elkaar tot een glad mengsel;
  4. Voeg vervolgens de eieren toe en klop het nog even goed door;
  5. Stort het beslag in de springvorm en bak de cheesecake in het midden van de oven in zo’n 60 minuten gaar. Doordat het boven het waterbad in de oven staat, is de kans op scheuren kleiner. Je kunt uiteraard ook de springvorm in het waterbad zetten, maar hierbij moet je goed opletten dat het niet lekt;
  6. Laat dan de cheesecake afkoelen in de oven met de deur open, en haal deze na ongeveer een uurtje uit de oven om het verder op het aanrecht af te laten koelen;
  7. Zet de cheesecake in de koelkast om verder op te stijven voor minimaal 4 uur, maar liever de hele nacht;
  8. Week de gelatine in koud water;
  9. Snijd vervolgens de passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees met een lepel eruit. Verwarm het passievruchtensap samen met het vruchtvlees in een klein pannetje en breng het aan de kook. Je kunt hier eventueel nog wat extra zoetstof toevoegen, maar dit is niet noodzakelijk. Hierdoor blijft de gelatinelaag lekker fris-zuur;
  10. Knijp de gelatine uit, en los het op in het warme mengsel;
  11. Laat het mengsel zeker 10 minuten goed afkoelen, roer het regelmatig door;
  12. Wanneer het mengsel genoeg is afgekoeld, schenk je het over de gekoelde cheesecake en zet het weer terug in de koelkast om op te stijven. Dit duurt ongeveer 30-45 minuten;
  13. Haal tenslotte de cheesecake voorzichtig uit de springvorm en snijd deze in punten.

En nu genieten!

chicamoms handtekening
Total
7
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 7
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • cheesecake
  • gezonde cheesecake
  • Gwenn Danis
  • heel holland bakt
  • Oh my foodness
  • recept cheesecake
  • recept gezonde cheesecake
  • skinny cheesecake
Previous Article
wienerschnitzel
  • Hoofdgerechten

Een echt Oostenrijks wienerschnitzeltje

  • 12 september 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
plastisch chirurgie
  • Beauty

Plastic fantastic of toch niet?

  • 22 september 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Meringue
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Vegan meringue met kiwi

  • 22 januari 2023
  • Marleen
cruffins
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Cruffins met speculaas

  • 20 november 2022
  • Marleen
appeltaartjes
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Mini appeltaartjes met Napoleon

  • 9 oktober 2022
  • Marleen
citroen
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Een tintje citroen met deze lemon bars!

  • 5 juni 2022
  • Marleen
aardbei
LEES VERDER
  • Taartjes & Koekjes

Zoete koek met aardbei!

  • 15 mei 2022
  • Marleen
Love
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Zwijmelen met deze Indiase love cake!

  • 13 februari 2022
  • Marleen
Liefde
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Liefde Madeleines voor jou & je lief!

  • 10 februari 2022
  • Marleen
Sinterklaas
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Speciaal voor Sinterklaas; Pepernotenbrood!

  • 4 december 2021
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.