Recept gesmoorde witlof met zalm
Dit gerecht is makkelijk te maken en ook vooral snel klaar, ideaal voor doordeweeks dus. En deze gesmoorde witlof met zalm is ook een gezonde maaltijd. Als je er gestoomde krieltjes bij eet, of aardappeltjes roostert in de oven is het een complete maaltijd. Het recept komt uit de Boodschappen.
Zalm is natuurlijk wel een vette vis, maar een keer in de week vette vis eten is zeker gezond. Zalm zit vol met omega-3-vetzuren, die de kans op hart- en vaatziekten verkleinen en ook nog een gunstig effect heeft op de bloeddruk.
Witlof bevat veel vitaminen en mineralen, die er onder andere voor zorgen voor stimulering van je stofwisseling en een goede vochtafdrijving. Meer leuke weetjes over witlof en waar deze groente allemaal goed voor is vind je hier.
Ben je op zoek naar fijne (en verse) makkelijke maaltijden? Dit kookboek is een fijne aanwinst voor in de keuken.
Bereidingstijd: ongeveer 35 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 100 ml groentebouillon;
- 2 el boter;
- 8 stronkjes witlof;
- 4 zalmfilets;
- 1 limoen of citroen;
- Handje peterselie.
En zo maak je het:
- Begin met het snijden van de witlof, halveer ze in de lengte;
- Verhit dan een koekenpan op middelhoge stand en voeg de bouillon, boter en witlof toe;
- Laat het geheel ongeveer 20 minuten met een deksel op de pan smoren tot de witlof helemaal zacht en goudbruin is;
- Vervolgens verhit je wat boter of olie in een andere pan en bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant (afhankelijk van de dikte);
- Ondertussen hak je de peterselie fijn en snijd je de citroen in parten;
- Verdeel de zalm met witlof en partjes citroen over 4 borden en bestrooi met de peterselie;
- Serveer met gestoomde of gebakken aardappeltjes en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*