Recept flaugnarde met blauwe bessen
Er staan al meerdere recepten met blauwe bessen op Chicamoms (bijvoorbeeld deze salade, en deze cake), maar ook dit nagerecht is eentje die toegevoegd mag worden: een flaugnarde met blauwe bessen. Heleen vond het recept op Lekker Tafelen. Hier staan overigens nog veel meer lekkere recepten en ook diverse weekmenu’s op.
Flaugnarde is misschien een naam die je niet zoveel zegt, maar het is eigenlijk hetzelfde als een clafoutis: een typisch Frans dessert. Een clafoutis wordt traditioneel met kersen gemaakt, elke andere variant hierop is dus eigenlijk een flaugnarde.
Je kunt dit recept maken in een grote vorm, maar ook leuk is om dit in deze leuke eenpersoons vormpjes te maken. Omdat het beslag zo vloeibaar is, kun je beter een dichte vorm gebruiken dan een springvorm.
Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten
Wat heb je nodig voor 6 personen:
- 75 g suiker;
- 4 eieren;
- 125 g bloem;
- ¼ tl zout;
- 250 ml melk;
- 1 el olie;
- 400 g blauwe bessen.
En zo maak je het:
- Allereerst doe je de bloem, suiker en het zout in een kom;
- Roer hier één voor één de eieren doorheen;
- Dan voeg je langzaam de melk toe en blijf goed roeren zodat er een luchtig beslag ontstaat;
- Roer er als laatste de olie doorheen en laat heel geheel even rusten;
- Ondertussen verwarm je de oven voor op 175 °C en vet de vorm of vormpjes lichtjes in.
- Giet dan een klein beetje van het beslag op de bodem van de vorm of vormpjes;
- Zet dit gedurende 4-5 minuten in de oven zodat het iets indikt;
- Verdeel hier de blauwe bessen over, en giet het overige beslag over de vorm of vormpjes;
- Plaats in de voorverwarmde oven en bak een grote vorm voor ongeveer 45 minuten, kleine vormpjes zouden moeten volstaan met 30 minuten;
- Controleer of je flaugnarde gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er droog weer uit dan is je flaugnarde klaar;
- Laat de flaugnarde afkoelen tot lauwwarm, bestrooi met wat poedersuiker en serveer direct. Je kunt er ook nog een bolletje vanille-ijs en/of geklopte slagroom bij serveren.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*