Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
785 Followers
229 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Gamba’s met quinoa, witlof & yoghurt

  • 10 januari 2021
  • Marleen
gamba's
Total
1
Shares
0
0
1

Recept gamba’s met quinoa, witlof & yoghurt 

Koken is natuurlijk leuk om te doen, vooral als je het samen doet met iemand die ook van koken houdt. Dit kan je partner zijn, een vriendin of met een stel vrienden. En dan is het extra leuk om een beetje culinair uit te pakken.

Dit recept is een van de gerechtjes die we met kerst gegeten hebben, als tussengerecht. Maar dit kan je natuurlijk ook prima maken als je een speciaal gerecht op tafel wilt zetten.

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Gastronomixs. Deze site staat vol met vele bereidingen van diverse ingrediënten, als inspiratie voor koks. Nu zijn niet alle methoden makkelijk uit te voeren thuis, zonder professionele apparatuur, maar met een paar kleine aanpassingen kun je er toch prima mee aan de slag.

Voorbereidingstijd: ongeveer 30 minuten, plus een nacht marineren
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 12 gamba’s;
  • 2 dl olijfolie;
  • 4 takjes citroentijm;
  • 6 limoenblaadjes (als je die niet kunt vinden: kun je dit vervangen door limoenschil);
  • Rasp van 1 sinaasappel;
  • Rasp van 1 citroen;
  • 100 g quinoa;
  • 1 sjalotje;
  • 1 el sushi-azijn;
  • 2 el olijfolie;
  • Rasp van 1 limoen;
  • 125 g kwark;
  • 1 teen knoflook;
  • 1 el crème fraîche;
  • 4 witlofstronken;
  • 5 g kurkuma of geelwortel;
  • 10 g gember;
  • 250 ml bouillon;
  • 150 ml slagroom;
  • 75 ml kippenbouillon;
  • 40 g boter;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Begin allereerst met het maken van de citrusolie, waarin de gamba’s gemarineerd worden.  Meng de 2 dl olijfolie met de rasp van 1 sinaasappel en 1 citroen met de 6 limoenblaadjes of limoenschil en verwarm het zachtjes in een pannetje tot ongeveer 60 °C en laat het daarna afkoelen;
  2. Maak intussen de gamba’s schoon en dep ze goed droog. Laat de gamba’s vervolgens gedurende een aantal uur marineren in de citrusolie in de koelkast. Dit kun je prima de avond vantevoren al bereiden, zodat de gamba’s voldoende tijd in de marinade hebben;
  3. Pers het teentje knoflook uit, meng het door de kwark en breng het op smaak met peper en zout;
  4. Kook vervolgens de quinoa volgens de verpakking. Maak intussen de dressing voor de quinoa door het mengen van de 2 el olijfolie met de sushiazijn, limoenrasp, gesnipperde sjalot en wat zout en peper. Wanneer de quinoa gaar is, meng de dressing erdoorheen, zodat de smaken goed in kunnen trekken;
  5. Doe de 250 ml bouillon in een pan, samen met de kurkuma en gember en breng het aan de kook. Snijd het stronkje van de witlof af, en haal de buitenste blaadjes eraf, zodat je kleine mooie witlofstronkjes overhoudt. Bewaar de resten van de witlof, deze hebben we nog nodig. Laat de witlofstronkjes in zo’n 5 minuten koken in de bouillon. Door de kurkuma worden ze oranje/geel van kleur;
  6. Snijd dan de rest van de witlof in grove stukken. Laat een klein klontje van de boter smelten in een pan en voeg de witlof toe. Voeg ook de slagroom en kippenbouillon toe en laat het geheel goed doorkoken tot de witlof gaar is en voeg dan de rest van de boter toe;
  7. Giet het vocht af en breng het vocht op smaak met wat zout en peper;
  8. Bak vervolgens de gemarineerde gamba’s gaar in een koekenpan;
  9. Dan is het tijd om de borden op te maken: leg hiervoor een volle lepel van de quinoasalade op het bord en leg hiernaast een lepel van de yoghurt. Snijd de stronkjes eventueel in de lengte doormidden, en leg ze schuin over de quinoasalade. Verdeel de gamba’s over de borden;
  10. Gebruik tenslotte een staafmixer of melkopschuimer om het witlof-kookvocht schuimig te maken en maak de gerechten hiermee af.

Eet smakelijk!

Mocht je eens een recept uitproberen van Chicamoms, stuur je dan een foto van het gerecht? Dan deel ik deze ter inspiratie op Instragram!

*Dit bericht bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 42 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • culinair
  • feestdagen
  • gamba's
  • gastronomixs
  • koken
  • quinoa
  • recept
  • recept voor kerst
  • voorgerecht
  • witlof
  • yoghurt
Previous Article
Boost your health
  • Lifestyle

Aan de babbel met de gezellige Isabelle van ‘Boost your Health’

  • 6 januari 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
dood
  • Mind & Body

Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn?

  • 12 januari 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
panna cotta
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Panna cotta van snijbonen met coquilles

  • 17 januari 2021
  • Marleen
sushi
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Een veelzijdig & feestelijk hapje!

  • 24 december 2020
  • Marleen
geitenkaas
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Salade met geitenkaas & blauwe bessen dressing

  • 13 december 2020
  • Marleen
courgettesoep
LEES VERDER
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Courgettesoep met garnalen

  • 30 augustus 2020
  • Marleen
carpaccio van heilbot
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Lekker genieten met deze carpaccio van heilbot

  • 16 augustus 2020
  • Marleen
mousse van rode biet en geitenkaas
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Mousse van rode biet en geitenkaas

  • 12 juli 2020
  • Marleen
aardappelsalade
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Aardappelsalade met asperges

  • 28 juni 2020
  • Marleen
pastinaak-crème-vergeten groenten
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Crème van pastinaak & hoe jij dat zelf ook kunt maken!

  • 21 juni 2020
  • Marleen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 16 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 256 weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 187 weergaven
  • Gnocchi van rode biet 173 weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 147 weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 140 weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Dit is @ilsevanelleswijk & zij heeft een toffe gastblog geschreven voor Chicamoms. Met hele goede tips hoe jij als blogger kan groeien met Pinterest. Link in bio 💜
Deze quote vind ik echt te leuk, en jij? 😃
Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn? Dat is de vraag die ik mezelf stel in mijn laatste blog. Zie link in bio. Heb namelijk een bijzondere week achter de rug. Helaas heb ik nog wat fysiek gedoe maar daar later meer over 💟
To all you ladies out there😀! Because you are a strong woman, Never let anyone put you down, Believe in yourself & Follow your dreams.
Voor jou wens ik een gezond, gelukkig & liefdevol 2021. 🥂🍀
Vandaag is het feest! We sluiten namelijk een heel vervelend jaar af! Omdat we voorlopig nog thuis mogen koken, wil ik voor jou, als thuiskok of culinair lover zijnde, een leuke winactie organiseren. 💜
Chicamoms
© Chicamoms 2020 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.OkPrivacyverklaring