Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Geroosterde bietjes met artisjok en parelcouscous

  • 31 mei 2020
  • Marleen
bietjes-geroosterde bietjes
Total
6
Shares
0
0
6

Recept bietjes met artisjok en parelcouscous

Als het warm weer is, heb ik vaak trek in ander soort eten. Alleen ben ik altijd wel zoekende, een salade is natuurlijk zo gemaakt maar om nu de hele week sla te eten is ook zo saai. Daarom nu een recept met bietjes!

Een makkelijk en lekker gerecht is deze met geroosterde bietjes, binnen een half uurtje heb je deze maaltijd op tafel staan. Heleen vond dit recept in een oude Allerhande, maar deze is natuurlijk ook online bij ze te vinden. Doordat de bietjes in de oven geroosterd worden, krijgen ze extra veel smaak!

Bereidingstijd: 20-30 minuten (waarvan 15 minuten in de oven)

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 g gekookte bietjes;
  • 1 el venkelzaad;
  • 2 el olijfolie;
  • 80 g pancetta;
  • 300 g parelcouscous;
  • 1 potje gemarineerde artisjokken (280 g);
  • 20 g peterselie;
  • 1 bol (buffel)mozzarella;
  • 2 el balsamico-azijn.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 200°C;
  2. Snijd ondertussen de bietjes in parten en meng deze in een kom met de olijfolie en venkelzaadjes;
  3. Verdeel de bietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze voor 15 minuten in de oven om te roosteren;
  4. Je kunt de pancetta ook in de oven roosteren, leg deze dan op de bakplaat bij de bietjes;
  5. De pancetta kan natuurlijk ook uitgebakken worden in een koekenpan;
  6. Kook intussen de parelcouscous volgens de verpakking in zo’n 12 minuten gaar;
  7. Laat de artisjokken uitlekken en snijd deze fijn, hak ook de peterselie fijn;
  8. Meng dan voorzichtig de geroosterde bietjes met de parelcouscous, artisjokken en peterselie en doe dit in een grote schaal;
  9. Scheur de mozzarella en pancetta in stukken en verdeel deze samen over de schaal;
  10. Besprenkel tenslotte met de balsamico-azijn en maal er nog peper en zout overheen.

En klaar is het! Super snel en ontzettend lekker. Eet smakelijk alvast en geniet van het weertje de komende dagen.

Doe je trouwens binnenkort ook mee aan de leuke winactie voor Vaderdag?

chicamoms handtekening
Total
6
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 6
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • Allerhande
  • artisjok
  • couscous
  • geroosterd
  • geroosterde bietjes
  • koken
  • parelcouscous
  • recept
Previous Article
Vaderdag-top10-cadeautips-kleineglobetrotter-hemdvoorhem
  • Familie
  • Musthaves

Deze tips zijn toch verrekte handig voor Vaderdag + winactie!

  • 26 mei 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
recept-Porridge-pap-ontbijt-gezond
  • Ontbijt & Lunch

Mijn favoriete & gezonde ontbijt is Porridge!

  • 2 juni 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
gegrilde kipfilet
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gegrilde kipfilet met korianderquinoa

  • 23 april 2023
  • Marleen
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.