Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
566 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Geroosterde bietjes met artisjok en parelcouscous

  • 31 mei 2020
  • Marleen
bietjes-geroosterde bietjes
Total
6
Shares
0
0
6

Recept bietjes met artisjok en parelcouscous

Als het warm weer is, heb ik vaak trek in ander soort eten. Alleen ben ik altijd wel zoekende, een salade is natuurlijk zo gemaakt maar om nu de hele week sla te eten is ook zo saai. Daarom nu een recept met bietjes!

Een makkelijk en lekker gerecht is deze met geroosterde bietjes, binnen een half uurtje heb je deze maaltijd op tafel staan. Heleen vond dit recept in een oude Allerhande, maar deze is natuurlijk ook online bij ze te vinden. Doordat de bietjes in de oven geroosterd worden, krijgen ze extra veel smaak!

Bereidingstijd: 20-30 minuten (waarvan 15 minuten in de oven)

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 500 g gekookte bietjes;
  • 1 el venkelzaad;
  • 2 el olijfolie;
  • 80 g pancetta;
  • 300 g parelcouscous;
  • 1 potje gemarineerde artisjokken (280 g);
  • 20 g peterselie;
  • 1 bol (buffel)mozzarella;
  • 2 el balsamico-azijn.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 200°C;
  2. Snijd ondertussen de bietjes in parten en meng deze in een kom met de olijfolie en venkelzaadjes;
  3. Verdeel de bietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze voor 15 minuten in de oven om te roosteren;
  4. Je kunt de pancetta ook in de oven roosteren, leg deze dan op de bakplaat bij de bietjes;
  5. De pancetta kan natuurlijk ook uitgebakken worden in een koekenpan;
  6. Kook intussen de parelcouscous volgens de verpakking in zo’n 12 minuten gaar;
  7. Laat de artisjokken uitlekken en snijd deze fijn, hak ook de peterselie fijn;
  8. Meng dan voorzichtig de geroosterde bietjes met de parelcouscous, artisjokken en peterselie en doe dit in een grote schaal;
  9. Scheur de mozzarella en pancetta in stukken en verdeel deze samen over de schaal;
  10. Besprenkel tenslotte met de balsamico-azijn en maal er nog peper en zout overheen.

En klaar is het! Super snel en ontzettend lekker. Eet smakelijk alvast en geniet van het weertje de komende dagen.

Doe je trouwens binnenkort ook mee aan de leuke winactie voor Vaderdag?

chicamoms handtekening
Total
6
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 6
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • Allerhande
  • artisjok
  • couscous
  • geroosterd
  • geroosterde bietjes
  • koken
  • parelcouscous
  • recept
Previous Article
Vaderdag-top10-cadeautips-kleineglobetrotter-hemdvoorhem
  • Familie
  • Musthaves

Deze tips zijn toch verrekte handig voor Vaderdag + winactie!

  • 26 mei 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
recept-Porridge-pap-ontbijt-gezond
  • Ontbijt & Lunch

Mijn favoriete & gezonde ontbijt is Porridge!

  • 2 juni 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kipspies
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kipspies met limoen & koriander

  • 19 juni 2022
  • Marleen
tofu
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Wasabi tofu met sesamzaad

  • 29 mei 2022
  • Marleen
miso
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pasta met miso & tomaat

  • 22 mei 2022
  • Marleen
Tortilla's
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tortilla’s a la Mexicana!

  • 8 mei 2022
  • Marleen
chili sin carne
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Lekkere chili sin carne voor jou!

  • 1 mei 2022
  • Marleen
Paddenstoel
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Risotto met een paddenstoeltje erbij!

  • 17 april 2022
  • Marleen
Scandinavische
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Quinoa Scandinavian Style!

  • 30 januari 2022
  • Marleen
rundvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Dit blaadje sla is hot!

  • 16 januari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.4k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.4k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.