Recept bietjes met artisjok en parelcouscous
Als het warm weer is, heb ik vaak trek in ander soort eten. Alleen ben ik altijd wel zoekende, een salade is natuurlijk zo gemaakt maar om nu de hele week sla te eten is ook zo saai. Daarom nu een recept met bietjes!
Een makkelijk en lekker gerecht is deze met geroosterde bietjes, binnen een half uurtje heb je deze maaltijd op tafel staan. Heleen vond dit recept in een oude Allerhande, maar deze is natuurlijk ook online bij ze te vinden. Doordat de bietjes in de oven geroosterd worden, krijgen ze extra veel smaak!
Bereidingstijd: 20-30 minuten (waarvan 15 minuten in de oven)
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 500 g gekookte bietjes;
- 1 el venkelzaad;
- 2 el olijfolie;
- 80 g pancetta;
- 300 g parelcouscous;
- 1 potje gemarineerde artisjokken (280 g);
- 20 g peterselie;
- 1 bol (buffel)mozzarella;
- 2 el balsamico-azijn.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 200°C;
- Snijd ondertussen de bietjes in parten en meng deze in een kom met de olijfolie en venkelzaadjes;
- Verdeel de bietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze voor 15 minuten in de oven om te roosteren;
- Je kunt de pancetta ook in de oven roosteren, leg deze dan op de bakplaat bij de bietjes;
- De pancetta kan natuurlijk ook uitgebakken worden in een koekenpan;
- Kook intussen de parelcouscous volgens de verpakking in zo’n 12 minuten gaar;
- Laat de artisjokken uitlekken en snijd deze fijn, hak ook de peterselie fijn;
- Meng dan voorzichtig de geroosterde bietjes met de parelcouscous, artisjokken en peterselie en doe dit in een grote schaal;
- Scheur de mozzarella en pancetta in stukken en verdeel deze samen over de schaal;
- Besprenkel tenslotte met de balsamico-azijn en maal er nog peper en zout overheen.
En klaar is het! Super snel en ontzettend lekker. Eet smakelijk alvast en geniet van het weertje de komende dagen.
Doe je trouwens binnenkort ook mee aan de leuke winactie voor Vaderdag?
