Recept biefstuk Aziatische stijl
Na een mooi voorgerecht met vis heeft Heleen deze keer voor een hoofdgerecht met vlees gekozen. Deze keer biefstuk met een Aziatische twist. Je kunt dit gerecht ook serveren op een bedje van mie of rijst maar Heleen heeft vandaag gekozen voor courgette-spaghetti om het gerecht meer light te maken. Ook dit recept is snel klaar en kan prima als doordeweekse maaltijd.
Voor 2 personen heb je nodig:
- 2 maal biefstuk;
- 1 rode peper;
- 2cm verse gember;
- 2tl sesamolie;
- 4el sojasaus;
- bosui;
- sesamzaad;
- boter;
- zout;
- peper;
- courgette spaghetti.
En zo maak je het:
- Bestrooi de biefstuk met zout & peper en bak beiden in boter medium gaar (of naar wens rare of well done, net wat je lekker vindt). Haal de biefstukken vervolgens uit de pan en laat ze op een warm bord 5 minuten afgedekt rusten.
- Snijd ondertussen de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de rode peper dan fijn en rasp de gember. Maak vervolgens een sausje van de sesamolie, sojasaus, gember en rode peper.
- Voor de garnering snijdt je de bosui in mooie ringetjes. Wok ondertussen de courgette-spaghetti 1 minuut tot ze beetgaar zijn.
- Dan is het tijd om de kom op te maken. Begin met een bodem van de gewokte courgette.
- Snijd dan de biefstukken in plakjes van zo’n halve cm en drapeer deze mooi over de courgette. Schep vervolgens de saus eroverheen en garneer met de sesamzaadjes en de ringetjes bosui.
Eet smakelijk!