Recept zoete aardappelsoep
In de winter eet ik graag soep, maar dan wel een goede maaltijdsoep. Laat ik in de weekenden net wat meer tijd hebben om recepten uit te proberen of zelf een gerecht te verzinnen. Ga jij met mij mee aan de kook?
Laatst ontdekte ik deze zoete aardappelsoep. Vers gemaakt, vol met groenten, lekker en vooral ook snel klaar! Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.
Wat heb je nodig
- 3 zoete aardappels;
- 2 sjalotjes;
- 3 wortels;
- 2cm verse gember;
- olijfolie;
- 1 liter groentebouillon;
- 200ml kokosmelk;
- evt. 2 teentjes knoflook;
- 1 el kerriepoeder;
- peper;
- 1 limoen;
- zonnebloempitten;
- peterselie.
Bereidingswijze
- Maak de wortels schoon, schil de zoete aardappels en snij alles in blokjes van ongeveer 1 cm;
- Pel de sjalotjes en evt de knoflook en schil de gember. Snij alles zeer fijn;
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de zoete aardappel , wortel en sjalotten gedurende 4 minuten;
- Voeg nu de gember, kerriepoeder en evt knoflook toe en bak deze nog 1 minuut door;
- Voeg vervolgens de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten zacht koken totdat alles goed gaar is;
- Pureer met een staafmixer de soep tot een gladde massa. Voeg nu de kokosmelk toe en breng nogmaals aan de kook;
- Hak de peterselie fijn;
- Breng dan de soep op smaak met wat peper en limoensap;
- Serveer de soep met de fijngehakte peterselie en wat zonnebloempitten.
Eet smakelijk! Ben benieuwd, als je de soep zelf hebt gemaakt en gegeten, of het in de smaak is gevallen.