Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
785 Followers
229 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Ontbijt & Lunch

Brood van aardappel met spekjes & rozemarijn

  • 19 januari 2020
  • Marleen
aardappelbrood-brood-bakken-recept-spekjes-rozemarijn
Total
8
Shares
0
0
8

Recept aardappelbrood met spekjes en rozemarijn

Heleen is van plan om in 2020 wat meer brood te gaan bakken. Maar met brood denk je niet direct aan brood waarin aardappels verwerkt zijn. Maar door de aardappels wordt het juist een verrassend licht en luchtig brood. Doordat er spekjes en rozemarijn in verwerkt zijn, wordt het een hartig brood, dat prima combineert met een maaltijdsoep of bijvoorbeeld een winterse goulash. Maar zelfs met alleen wat boter erop is het ook al heerlijk! Dit recept is afkomstig van Rudolph van Veen van ’24kitchen’. 

Bereidingstijd 1 uur en 45 minuten totaal (30 minuten voorbereiden, 45 minuten rijzen en 30 minuten in de oven)

Wat heb je nodig

  • 300 g puree aardappels;
  • 150 g gerookte spekblokjes;
  • 400 g bloem;
  • 1 takje rozemarijn;
  • 7 g gedroogde gist;
  • 1 tl suiker;
  • 1 tl zout;
  • 1 tl versgemalen peper;
  • 3 el olijfolie;
  • 250 ml lauwe melk;
  • ei.

En zo maak je het

  1. Begin met het maken van de aardappelpuree. Schil en snijd hiervoor de aardappels in vieren;
  2. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet vervolgens de aardappels af, stoom ze droog en stamp tot puree;
  3. Bak intussen de spekjes uit in een koekenpan en hak de naalden van de rozemarijn fijn;
  4. Meng dan de bloem met de gist, suiker, zout, peper en rozemarijn. Zorg er wel voor dat de gist en het zout niet direct met elkaar in aanraking komen, daardoor werkt de gist niet meer goed. Roer vervolgens door elkaar en kneed de aardappelpuree, spekjes en olijfolie erdoor. Dit kun je doen door met de hand te kneden maar je kunt ook prima een keukenmachine of handmixer gebruiken;
  5. Voeg de lauwe melk toe en kneed het deeg goed door tot een mooi deeg ontstaat. Als het wat plakkerig is, kun je nog wat extra bloem toevoegen;
  6. Vet dan een cakeblik in en leg er bakpapier in;
  7. Rol het deeg op, leg het in het cakeblik en laat het deeg op een warme plaats circa 45 minuten rijzen. Je ziet dan dat het deeg tot aan de rand van het cakeblik is gerezen;
  8. Voor een mooie glans kun je het aardappelbrood voorzichtig bestrijken met nog wat losgeklopt ei;
  9. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 °C. Bak het aardappelbrood in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
8
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 8
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 42 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • aardappelbrood
  • bakken
  • brood
  • Chicamoms
  • koken
  • recept
  • rozemarijn
  • spekjes
Previous Article
afscheid-opa-kleinkinderen-familie-overlijden-laatste woorden-gedicht
  • Familie

Afscheid; Dit zijn de laatste woorden van de kleinkinderen

  • 17 januari 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
perfect home shop-stapelbed-kinder slaapfeestje-logeren
  • Interieur
  • Kids

Hoe overleef je als ouder een kinder slaapfeestje?

  • 22 januari 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
wentelteefjes
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Recept hartige wentelteefjes

  • 18 oktober 2020
  • Marleen
knäckebröd
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Zweeds knäckebröd & hoe jij dit zelf kan maken!

  • 19 juli 2020
  • Marleen
recept-Porridge-pap-ontbijt-gezond
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Mijn favoriete & gezonde ontbijt is Porridge!

  • 2 juni 2020
  • Marleen
taartje-ontbijttaartje-ontbijt-Pasen
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Een feestelijk taartje als ontbijt

  • 29 februari 2020
  • Marleen
bulgursalade
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Een frisse bulgursalade als lunch

  • 18 augustus 2019
  • Marleen
brood mosselen tomatentartaar
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Mosselen & tomatentartaar als lunch

  • 4 augustus 2019
  • Marleen
smoothie havermout ontbijt
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Een frisse smoothie met havermout

  • 14 juli 2019
  • Marleen
poke bowl bloemkoolrijst
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Poké bowl met bloemkoolrijst

  • 28 april 2019
  • Marleen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 16 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 256 weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 187 weergaven
  • Gnocchi van rode biet 173 weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 147 weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 140 weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Dit is @ilsevanelleswijk & zij heeft een toffe gastblog geschreven voor Chicamoms. Met hele goede tips hoe jij als blogger kan groeien met Pinterest. Link in bio 💜
Deze quote vind ik echt te leuk, en jij? 😃
Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn? Dat is de vraag die ik mezelf stel in mijn laatste blog. Zie link in bio. Heb namelijk een bijzondere week achter de rug. Helaas heb ik nog wat fysiek gedoe maar daar later meer over 💟
To all you ladies out there😀! Because you are a strong woman, Never let anyone put you down, Believe in yourself & Follow your dreams.
Voor jou wens ik een gezond, gelukkig & liefdevol 2021. 🥂🍀
Vandaag is het feest! We sluiten namelijk een heel vervelend jaar af! Omdat we voorlopig nog thuis mogen koken, wil ik voor jou, als thuiskok of culinair lover zijnde, een leuke winactie organiseren. 💜
Chicamoms
© Chicamoms 2020 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.OkPrivacyverklaring