Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Ontbijt & Lunch

Brood van aardappel met spekjes & rozemarijn

  • 19 januari 2020
  • Marleen
aardappelbrood-brood-bakken-recept-spekjes-rozemarijn
Total
6
Shares
0
0
6

Recept aardappelbrood met spekjes en rozemarijn

Heleen is van plan om in 2020 wat meer brood te gaan bakken. Maar met brood denk je niet direct aan brood waarin aardappels verwerkt zijn. Maar door de aardappels wordt het juist een verrassend licht en luchtig brood. Doordat er spekjes en rozemarijn in verwerkt zijn, wordt het een hartig brood, dat prima combineert met een maaltijdsoep of bijvoorbeeld een winterse goulash. Maar zelfs met alleen wat boter erop is het ook al heerlijk! Dit recept is afkomstig van Rudolph van Veen van ’24kitchen’. 

Bereidingstijd 1 uur en 45 minuten totaal (30 minuten voorbereiden, 45 minuten rijzen en 30 minuten in de oven)

Wat heb je nodig

  • 300 g puree aardappels;
  • 150 g gerookte spekblokjes;
  • 400 g bloem;
  • 1 takje rozemarijn;
  • 7 g gedroogde gist;
  • 1 tl suiker;
  • 1 tl zout;
  • 1 tl versgemalen peper;
  • 3 el olijfolie;
  • 250 ml lauwe melk;
  • ei.

En zo maak je het

  1. Begin met het maken van de aardappelpuree. Schil en snijd hiervoor de aardappels in vieren;
  2. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet vervolgens de aardappels af, stoom ze droog en stamp tot puree;
  3. Bak intussen de spekjes uit in een koekenpan en hak de naalden van de rozemarijn fijn;
  4. Meng dan de bloem met de gist, suiker, zout, peper en rozemarijn. Zorg er wel voor dat de gist en het zout niet direct met elkaar in aanraking komen, daardoor werkt de gist niet meer goed. Roer vervolgens door elkaar en kneed de aardappelpuree, spekjes en olijfolie erdoor. Dit kun je doen door met de hand te kneden maar je kunt ook prima een keukenmachine of handmixer gebruiken;
  5. Voeg de lauwe melk toe en kneed het deeg goed door tot een mooi deeg ontstaat. Als het wat plakkerig is, kun je nog wat extra bloem toevoegen;
  6. Vet dan een cakeblik in en leg er bakpapier in;
  7. Rol het deeg op, leg het in het cakeblik en laat het deeg op een warme plaats circa 45 minuten rijzen. Je ziet dan dat het deeg tot aan de rand van het cakeblik is gerezen;
  8. Voor een mooie glans kun je het aardappelbrood voorzichtig bestrijken met nog wat losgeklopt ei;
  9. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 °C. Bak het aardappelbrood in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

chicamoms handtekening
Total
6
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 6
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • aardappelbrood
  • bakken
  • brood
  • Chicamoms
  • koken
  • recept
  • rozemarijn
  • spekjes
Previous Article
afscheid-opa-kleinkinderen-familie-overlijden-laatste woorden-gedicht
  • Familie

Afscheid; Dit zijn de laatste woorden van de kleinkinderen

  • 17 januari 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
perfect home shop-stapelbed-kinder slaapfeestje-logeren
  • Interieur
  • Kids

Hoe overleef je als ouder een kinder slaapfeestje?

  • 22 januari 2020
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kersenbroodjes
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch
  • Taartjes & Koekjes

Cherrytime; Kersenbroodjes

  • 7 mei 2023
  • Marleen
wortelblondies
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Wortelblondies

  • 9 april 2023
  • Marleen
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
herfstig ontbijt
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Herfstig ontbijt met quinoa

  • 30 oktober 2022
  • Marleen
zomerse tosti
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

We gaan nog 1x voor zomers!

  • 18 september 2022
  • Marleen
ontbijtmuffins
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Ontbijtmuffins met banaan & yoghurt

  • 4 september 2022
  • Marleen
bloemkool
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Muffins van bloemkool

  • 3 juli 2022
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.