Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Deze ravioli met ricotta is om te smullen!

  • 25 september 2022
  • Marleen
ravioli met ricotta
Total
2
Shares
0
0
2

Recept ravioli met ricotta, courgette en olijven

Zelfgemaakte pasta is heerlijk, zeker als je deze vult met een frisse vulling zoals deze met ricotta, citroen en basilicum. Het is wel even wat werk, maar dat is het zeker waard! Waan je in het heerlijke Italië met dit gerecht. Dit recept is afkomstig uit Foodies magazine.

Om zelf ravioli te maken is het wel handig om een pastamachine te hebben en bijvoorbeeld een set uitstekers om mooie verschillende vormen te maken of met deze vorm kun je er gelijk 12 tegelijk maken.

Bereidingstijd: ongeveer 90 minuten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 100 g boter;
  • 50 g kalamata olijven (zonder pit);
  • 1 courgette;
  • 3 el olijfolie;
  • 2 el balsamicoazijn;
  • Handvol basilicumblaadjes;
  • 300 g bloem voor pasta;
  • 3 eieren;
  • 300 g ricotta;
  • 1 sjalotje;
  • Geraspte schil van ½ citroen;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Kneed allereerst voor het deeg de pastabloem, eieren, 2 el olijfolie en een snuf zout in zo’n 10 minuten tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast;
  2. Pel het sjalotje en snipper deze fijn. Hak ook de helft van de basilicum fijn. Meng dit met de ricotta en de geraspte citroenschil voor de vulling van de ravioli. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en doe het in een spuitzak tot gebruik;
  3. Verhit vervolgens de boter in een pannetje voor de beurre noisette. Laat het rustig uitbruisen en goudbruin kleuren terwijl je constant met een garde roert. Giet de boter over in een kom om het bruiningsproces te stoppen. Snijd de olijven in dunne ringetjes en roer deze door de warme boter;
  4. Verdeel dan het pastadeeg in 4 gelijke porties. Rol iedere portie met een pastamachine uit tot lange dunne plakken. Spuit met de spuitzak op 2 van de plakken de vulling in hoopjes met telkens 3 cm ertussen. Leg de andere plakken deeg er voorzichtig op en druk het deeg met je vingers rondom de vulling op elkaar. Zorg er hier wel bij dat er zo min mogelijk lucht in blijft zitten. Steek de ravioli met de uitsteekvorm uit het deeg en druk de randjes nog eens goed aan;
  5. Breng een flinke pan water aan de kook voor de ravioli;
  6. Snijd vervolgens de courgette in kleine blokjes en stoof deze in een andere pan met 1 el olijfolie, 1 el water en de balsamicoazijn zachtjes tot ze gaar zijn;
  7. Kook de ravioli (eventueel in 2 porties) in 5-6 minuten gaar. Zet hiervoor het vuur zachter zodra het opnieuw begint te koken en laat de ravioli rustig garen. Hierbij verklein je het risico dat de ravioli openspringt en de vulling eruit stroomt;
  8. Schep dan de ravioli samen met een scheutje van het kookwater door de courgetteblokjes en verwarm het geheel nog even door;
  9. Verdeel tenslotte de pasta over 4 borden, schep er royaal de beurre noisette met olijven overheen en garneer met de overgebleven basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat enkele affiliatelinks*

chicamoms handtekening
Total
2
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 2
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 45 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • courgette
  • olijven
  • pasta
  • pastagerecht
  • pastarecept
  • ravioli
  • ravioli met ricottavulling
  • ricotta
Previous Article
zomerse tosti
  • Ontbijt & Lunch

We gaan nog 1x voor zomers!

  • 18 september 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Harry Potter
  • Kids

Voor een echte Harry Potter fan!

  • 27 september 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Indiase butter chicken
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Indiase butter chicken

  • 19 november 2023
  • Marleen Jellema
focaccia
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Focaccia met peer & spekjes

  • 5 november 2023
  • Marleen
omgekeerde pompoentaart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

omgekeerde pompoentaart met blauwe kaas

  • 29 oktober 2023
  • Marleen
rivierkreeftjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pasta met rivierkreeftjes

  • 1 oktober 2023
  • Marleen
gehaktballetjes in rode wijn saus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gehaktballetjes in rode wijn saus

  • 10 september 2023
  • Marleen
biefstuk met koffierub
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met koffierub

  • 27 augustus 2023
  • Marleen
tomatengalette
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tomatengalette met noten-kruiden crumble

  • 30 juli 2023
  • Marleen
tagliatelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tagliatelle met sperziebonen & kabeljauw

  • 11 juni 2023
  • Marleen

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 18 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2.1k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.7k weergaven
  • Mijn top 4 High Wine adresjes in Den Bosch 1.7k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.