Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
quinoasalade
Total
1
Shares
0
0
1

Recept quinoasalade met boerenkool en granaatappel

Boerenkool eten op een andere manier dan in de klassieke stamppot kan met deze winterse salade oftewel een quinoasalade. En zo na de carnaval kunnen we wel wat extra vitaminen gebruiken. De fijngesneden boerenkool kun je rauw eten, maar het blad is nogal taai en stevig. Voor deze salade  wordt de boerenkool kort gebakken in de pan, waardoor het wat lekkerder wordt om te eten.

Het recept vond Heleen op de site van Francesca. De salade wordt warm geserveerd, maar heb je een restje over? Koud als lunch de volgende dag smaakt de salade ook heerlijk! Nog meer bijzondere gerechten met boerenkool zijn er volop! 

Bereidingstijd: ongeveer  35 minuten

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 600 g bospeen;
  • 1 venkel;
  • 300 g (volkoren) quinoa;
  • 200 g boerenkool, fijngesneden;
  • 10 g dille;
  • Granaatappelmelasse (of evt. fruitazijn als je geen granaatappelmelasse hebt);
  • 100 g granaatappelpitjes;
  • Olie;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 200°C en bekleed een bakblik met bakpapier;
  2. Snijd het loof van de bospeen en schil de wortels. Snijd de wortels in de lengte in vieren;
  3. Maak vervolgens de venkel schoon en snijd de venkelknol in 8 parten;
  4. Verdeel de bospeen en venkelparten over de bakplaat en sprenkel er wat olie overheen en maal er wat zout en peper over;
  5. Rooster dan de groenten in het midden van de oven voor 25-30 minuten;
  6. Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking;
  7. Wanneer de groenten bijna klaar zijn, bak je de fijngesneden boerenkool in 1 el olie in een koekenpan met een snufje zout gedurende 5 minuten;
  8. Hak vervolgens de dille fijn;
  9. Meng de quinoa in een kom met de geroosterde groenten, dille, een scheut olie en 1 el granaatappelmelasse (of 2 el fruitazijn) met wat zout en peper in een kom;
  10. Verdeel tenslotte de salade over 4 borden en verdeel de gebakken boerenkool over de salade en garneer met de granaatappelpitjes, en gelijk serveren.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • boerenkool
  • granaatappel
  • quinoa
  • quinoasalade
  • salade
Previous Article
de beste tips tegen een kater
  • Lifestyle
  • Mind & Body

De beste tips tegen een kater

  • 19 februari 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
mueslirepen
  • Taartjes & Koekjes

Zelfgemaakte mueslirepen

  • 5 maart 2023
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
couscous
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Supersnelle couscous met tomaat

  • 11 december 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.