Recept quinoa Scandinavian Style!
Dit recept voor zalm met Scandinavische kruiden kwam Heleen tegen in de Allerhande. De Scandinavische kruiden van Euroma zijn heerlijk bij zalm maar kan je ook goed gebruiken bij andere vissoorten. Dit kruidenmengsel is gebaseerd op de traditionele gravad lax en bevat onder andere dille, sumac en citroenschil, wat het een frisse smaak geeft. Het gerecht is snel klaar en ideaal voor een doordeweekse makkelijke maaltijd. Nu vind ik Scandinavische gerechten altijd wel lekker!
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1 zak paprikamix;
- 1 el olijfolie;
- 4 (wilde) zalmfilets;
- 1 el Euroma Scandinavische kruiden;
- 200g peultjes;
- 250g quinoa;
- Handje verse peterselie;
- Handje verse bieslook.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 200 °C;
- Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika’s in smalle reepjes;
- Bereid de quinoa volgens de verpakking;
- Verhit vervolgens de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak de paprikareepjes 5 minuten op middelhoog vuur;
- Leg de zalmfilets op een, met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met de Scandinavische kruiden en laat ze in 8 minuten in het midden van de oven gaar worden;
- Breng een pan met een liter water aan de kook of gebruik een waterkoker;
- Maak intussen de peultjes schoon, verwijder de puntjes en eventuele draden. Doe de peultjes vervolgens in een vergiet en schenk hier het kokende water overheen;
- Voeg dan de peultjes toe aan de paprikareepjes en laat op middelhoog vuur nog 4 minuten bakken. Voeg ook de gekookte quinoa aan het groentemengsel toe en roer regelmatig;
- Snijd de peterselie en bieslook fijn en meng het door het quinoa-groente-mengsel;
- Verdeel het mengsel over 4 borden en leg de zalmfilets uit de oven er bovenop. Breng eventueel op smaak met nog wat zout. In het kruidenmengsel zit al peper toegevoegd en een klein beetje zout.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*