Recept vegetarische quiche met biet en geitenkaas
In de Boodschappen staat het recept van een vegetarische quiche met geitenkaas en bietjes. Dit is een quiche die heerlijk past in de herfst en winter. De combinatie van bieten, walnoten en geitenkaas is een geweldige match. Een dagje geen vlees eten is zeker geen probleem met deze quiche. Als je al 1 dag in de week vegetarisch eet, help je al mee voor een beter milieu en het is natuurlijk goed voor jouw eigen gezondheid.
Nu is het heel handig om hartige taartdeeg uit de vriezer (of koelverse) te gebruiken, maar het is ook heel makkelijk om een minder vette variant zelf te maken met kwark. Zeker als je gebruik maakt van een Deense deegklopper maar ook met de hand is het deeg zo gemaakt. Heleen heeft bij deze quiche het kwarkdeeg zelf gemaakt.
Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten (waarvan 40-45 minuten in de oven)
Wat heb je nodig voor een quiche voor 4-6 personen:
- 225 g magere kwark;
- 3 el olie;
- 1 tl zout;
- 225 g bloem;
- 2 el paneermeel;
- 2 tl gedroogde tijm;
- 4 eieren;
- 400 g gekookte bieten;
- 150 g zachte geitenkaas;
- 75 g walnoten;
- 2 el platte peterselie;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 190 °C;
- Maak het deeg, doe hiervoor de magere kwark, olie, zout en bloem in een kom en kneed het geheel snel tot een soepel deeg.
- Dek het deeg af en zet tot gebruik in de koelkast of verwerk het direct;
- Bestrooi vervolgens het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap die groot genoeg is om je quichevorm te bekleden;
- Bekleed de ingevette quichevorm (van 24 cm) met het deeg, prik gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi het met de paneermeel en 1 tl tijm;
- Klop dan de eieren los met de kookroom, rest van de tijm, zout en peper. Giet het mengsel over de deegbodem;
- Snijd de bieten in plakken van 1-2 cm dik (of gebruik voorgesnede bietjes) en leg ze naast elkaar in het ei-mengsel;
- Verkruimel de geitenkaas er over;
- Hak vervolgens de walnoten grof en verdeel deze als laatste over de quiche;
- Bak de quiche in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar;
- Bestrooi dan de gehakte peterselie, net voor het serveren, eroverheen.
- Eet de quiche warm als avondmaaltijd met een frisse salade erbij maar ook koud kan de quiche prima gegeten worden bijvoorbeeld als brunch- of lunchgerecht.
Hartige taarten en quiches zijn gewoon super lekker.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat affiliate links*
1 comment