Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Deze vegetarische quiche is om te smullen!

  • 12 december 2021
  • Marleen
vegetarische quiche
Total
0
Shares
0
0
0

Recept vegetarische quiche met biet en geitenkaas

In de Boodschappen staat het recept van een vegetarische quiche met geitenkaas en bietjes. Dit is een quiche die heerlijk past in de herfst en winter. De combinatie van bieten, walnoten en geitenkaas is een geweldige match. Een dagje geen vlees eten is zeker geen probleem met deze quiche. Als je al 1 dag in de week vegetarisch eet, help je al mee voor een beter milieu en het is natuurlijk goed voor jouw eigen gezondheid. 

Nu is het heel handig om hartige taartdeeg uit de vriezer (of koelverse) te gebruiken, maar het is ook heel makkelijk om een minder vette variant zelf te maken met kwark. Zeker als je gebruik maakt van een Deense deegklopper maar ook met de hand is het deeg zo gemaakt. Heleen heeft bij deze quiche het kwarkdeeg zelf gemaakt.

Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten (waarvan 40-45 minuten in de oven)

Wat heb je nodig voor een quiche voor 4-6 personen:

  • 225 g magere kwark;
  • 3 el olie;
  • 1 tl zout;
  • 225 g bloem;
  • 2 el paneermeel;
  • 2 tl gedroogde tijm;
  • 4 eieren;
  • 400 g gekookte bieten;
  • 150 g zachte geitenkaas;
  • 75 g walnoten;
  • 2 el platte peterselie;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 190 °C;
  2. Maak het deeg, doe hiervoor de magere kwark, olie, zout en bloem in een kom en kneed het geheel snel tot een soepel deeg.
  3. Dek het deeg af en zet tot gebruik in de koelkast of verwerk het direct;
  4. Bestrooi vervolgens het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap die groot genoeg is om je quichevorm te bekleden;
  5. Bekleed de ingevette quichevorm (van 24 cm) met het deeg, prik gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi het met de paneermeel en 1 tl tijm;
  6. Klop dan de eieren los met de kookroom, rest van de tijm, zout en peper. Giet het mengsel over de deegbodem;
  7. Snijd de bieten in plakken van 1-2 cm dik (of gebruik voorgesnede bietjes) en leg ze naast elkaar in het ei-mengsel;
  8. Verkruimel de geitenkaas er over;
  9. Hak vervolgens de walnoten grof en verdeel deze als laatste over de quiche;
  10. Bak de quiche in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar;
  11. Bestrooi dan de gehakte peterselie, net voor het serveren, eroverheen.
  12. Eet de quiche warm als avondmaaltijd met een frisse salade erbij maar ook koud kan de quiche prima gegeten worden bijvoorbeeld als brunch- of lunchgerecht.

Hartige taarten en quiches zijn gewoon super lekker. 

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat affiliate links*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • albert heijn
  • bieten
  • De Boodschappen
  • geitenkaas
  • quiche
  • recept
  • vegetarisch
  • vegetarische quiche
Previous Article
Beauty hacks
  • Beauty
  • Gast blogger

15 beauty hacks die jij moet weten!

  • 8 december 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
tarte tatin van spruitjes
  • Voor- en Bijgerechten

Feestelijke tarte tatin van spruitjes

  • 19 december 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
1 comment
  1. Pingback: Paasstukje; zelf een gezellig Paasstukje maken! - DIY - Chicamoms

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.