Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Borrelhapjes

Een lekkere snack; Pretzels ‘New York Style’!

  • 10 maart 2019
  • Marleen
pretzels new york style
Total
0
Shares
0
0
0

Een lekkere snack; Pretzels ‘New York Style’

Zowel in Amerika als in Duitsland zie je vaak die heerlijke grote pretzels, met een mooie bruine korst met zoutkristallen en heerlijk zacht van binnen. De laatste tijd zie je ze ook steeds vaker opduiken in Nederland, zelfs bij de supermarkt. Heleen wil zichzelf meer gaan verdiepen in het broodbakken & pretzels maken dus ging ze aan de slag! Zo kwam ze een recept tegen van Rudolph van Veen. Hij gebruikt een mix van volkorenbloem en patentbloem maar Heleen had enkel ‘gewone’ tarwebloem in huis dus gebruikt ze deze.
Er gaan ook verschillende verhalen rond of je de pretzels wel of niet moet koken voor het bakken, Heleen heeft gekozen voor het eerste omdat dit de meest authentieke manier zou zijn.

Benodigdheden (8 pretzels)

  • 15g verse gist (of een zakje instant gist à 7 gram);
  • 10 g suiker;
  • 200 ml lauw water;
  • 1 mespuntje zout;
  • 390 g tarwebloem;
  • 30g zachte boter;
  • 1 tl bakpoeder;
  • 100 g suiker;
  • 1 ei;
  • Grof zeezout.

Bereiding

  1. Meng het gist met de 10g suiker & het lauwe water en zet apart. Meng vervolgens de bloem met het zout & de boter en meng met de hand of mixer tot er een kruimelig deeg ontstaat. Voeg dan beetje bij beetje het gistpapje toe en kneed gedurende 5 minuten tot een egaal deeg. Voeg extra bloem toe als het deeg te plakkerig is.
  2. Leg het deeg in een licht ingevette kom en dek af met een schone theedoek en laat het deeg minimaal 1 uur rusten op een warme plek.
  3. Verdeel het deeg in 8 porties en rol uit tot een lange slang. Vouw het deeg tot een pretzel of krakelingvorm. Laat het deeg nogmaals gedurende 20 minuten rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 250 °C. Breng vervolgens in een pan circa 5 liter water aan de kook met het bakpoeder en 100g suiker. Kook de pretzels aan elke kant circa 1 minuut en leg ze op een, met bakpapier beklede, bakplaat.
  5. Klop de eidooier los met het water en bestrijk de pretzels, bestrooi met grof zeezout en bak ze in het midden van de oven gedurende 15 minuten. Laat ze dan even afkoelen op een rekje. Bewaar de pretzels altijd luchtdicht, anders worden ze keihard en dat zou zonde zijn.
  6. Wij waren te nieuwsgierig hoe ze zouden smaken, dus hebben er gelijk eentje geprobeerd. Smaakt goed en vooral omdat je soms echt de behoefte hebt aan iets zouts. Ik in ieder geval wel!

Ga jij ze proberen te maken?

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • backen
  • bakken
  • Duitsland
  • eat
  • essen
  • kochen
  • koken
  • New York
  • pretzels
  • recept
  • Rudolph van Veen
Previous Article
shirtsofcotton tshirts
  • Fashion

Review: T-shirts van ShirtsofCotton!

  • 6 maart 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
kaya sieraden webshop winactie
  • Fashion

Leuke webshop gespot; Kaya sieraden + winactie!

  • 15 maart 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
crostini
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Crostini voor de feestdagen

  • 18 december 2022
  • Marleen
gehaktballetjes in teriyaki saus
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Gehaktballetjes in teriyaki saus

  • 4 december 2022
  • Marleen
tortillachips
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Salsa van gegrilde mais met tortilla & avocado!

  • 14 augustus 2022
  • Marleen
scones
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Scones van zoete aardappel

  • 21 november 2021
  • Marleen
Halloween-avond
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Feestdagen

Ben jij stil als het de avond is van Halloween?

  • 30 oktober 2021
  • Marleen
dumplings
LEES VERDER
  • Borrelhapjes
  • Hoofdgerechten

Vakantietijd met deze Oekraïense dumplings

  • 25 juli 2021
  • Marleen
airfryer
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Een snel hapje met de Airfryer; omdat het kan!

  • 25 april 2021
  • Marleen
stengels
LEES VERDER
  • Borrelhapjes

Lekker borrelen met deze zoute stengels

  • 7 maart 2021
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.