Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Risotto van pompoen

  • 15 september 2019
  • Marleen
risotto
Total
0
Shares
0
0
0

Recept risotto van pompoen 

Wat is er lekkerder dan een goede risotto? Uit het kookboek Vurrukkulluk van Ronald Giphart & Mascha Lammes komt dit recept voor pompoenrisotto. Het kookboek staat overigens vol met heerlijke gerechten voorzien van een smakelijke inleiding.

Risotto is een rijstgerecht uit het noorden van Italië. Dat risotto uit Italië komt, is algemeen bekend. Maar het schijnt dat het de Arabieren zijn geweest die de rijst naar Italië hebben gebracht.

Wat heb je nodig:

  • 2 el plantaardige olie;
  • 2 sjalotjes, gesnipperd;
  • 1 teentje knoflook, geperst;
  • 2 el verse gember, geschild en geraspt;
  • 300 g pompoen, geschild en in blokjes;
  • 1 el verse salie of 1 tl gedroogde salie;
  • 600 ml groentebouillon;
  • 3 el boter;
  • 350 g risotto rijst;
  • scheut witte wijn;
  • 3 el Parmezaanse kaas;
  • 3 el verse peterselie, fijngesneden.

En zo maak je het:

  1. Verwarm in een koekenpan of hapjespan de olie en bak hierin de helft van de sjalotjes, knoflook en gember voor ongeveer 3 minuten. 
  2. Voeg dan de pompoenblokjes en salie toe, roer even goed om en laat met deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar sudderen. Roer af en toe goed door, om aanbakken van de pan te voorkomen. Haal als de pompoen gaar is de pan van het vuur en prak de pompoen fijn (er mogen wel wat stukjes in blijven, het hoeft dus niet helemaal glad te zijn).
  3. Smelt vervolgens in een grote pan 1 eetlepel van de boter, voeg de andere helft van de sjalot toe en laat het glazig worden. Voeg de rijst toe en roer goed om, de rijstkorrels moeten ook glazig worden. Voeg dan een scheut wijn toe en roer goed door. Wanneer de wijn verdampt is, giet je een flinke scheut van de bouillon toe en blijf ondertussen goed roeren. Als de bouillon opgenomen is, kan de volgende scheut erbij. Blijf steeds goed roeren, dat is het geheim van een goede risotto: liefde, aandacht en blijven roeren.
  4. Als je ongeveer 15 minuten bezig bent met de risotto, kan de pompoenpuree erbij maar blijf de bouillon toevoegen tot de rijst gaar is, dat duurt zo’n 20-30 minuten in totaal.
  5. Wanneer de risotto gaar is, roer je er de resterende boter & Parmezaanse kaas door en garneer je het met de peterselie.

Eet smakelijk met deze overheerlijke pompoenrisotto!

*Dit artikel bevat een affiliate link* 

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • hoofdgerecht
  • italie
  • koken
  • pompoen
  • Pompoenrisotto
  • recept
  • risotto
  • vurrukkulluk
Previous Article
gehaktballetjes
  • Borrelhapjes

Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje

  • 8 september 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
aardbeien limoncello
  • Nagerechten

Aardbeien in Limoncello

  • 22 september 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.