Recept hartige pompoenquiche
Pompoen is een veelzijdige groente en kan gebruikt worden in zowel zoete als hartige gerechten. Deze pompoenquiche is een hartige variant en heerlijk voor een herfstig diner. Dit recept komt uit de Lidl Herfst-folder, maar is ook online te vinden.
Je zou de pompoenquiche al de avond van te voren kunnen bakken, om deze de volgende dag nog 15 minuten in de oven op te warmen voordat je de garnering erop legt. Zo kun je deze quiche eenvoudig doordeweeks eten of als je minder tijd hebt om te koken.
Ideaal voor een quiche is deze vorm met losse bodem, zo krijg je jouw quiche altijd goed uit de vorm.
Bereidingstijd: ongeveer 95 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 pompoen;
- 50 g bloemkool;
- 1 rode ui;
- 1 rode biet;
- 1 wortel;
- 5 cherrytomaatjes;
- 5 plakjes deeg voor hartige taart;
- 5 eieren;
- 100 ml crème fraîche;
- 50 g geraspte oude kaas;
- 50 g geitenkaas;
- 2 takjes rozemarijn;
- 100 ml azijn;
- 1 el kerriepoeder;
- 4 el olijfolie.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 180°C;
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en meng deze samen met de kerrie, 50 ml azijn en 50 ml water in een kommetje en zet dit apart;
- Snijd vervolgens de rode ui in partjes, meng de helft in een kommetje met 50 ml azijn en 50 ml water;
- Bak de rest van de partjes ui met 1 el olie in een koekenpan goudbruin en zet dit apart;
- Halveer dan de pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant en snijd in plakken van 1 cm;
- Verdeel de helft van de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat met 2 el olie en rooster in de oven in 20 minuten;
- Snijd de rest van de pompoen in kleine blokjes en kook deze in een pan met een laagje water gaar. Giet deze af en pureer tot een gladde puree. Laat de puree wat afkoelen;
- Meng vervolgens de afgekoelde puree met de eieren, crème fraîche en de geraspte oude kaas;
- Vet een quichevorm in en bekleed deze met de plakjes hartige taartdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem, bekleed deze met een vel bakpapier en vul de vorm verder met gedroogde bonen of rijst. Bak de taartbodem in de oven voor 10 minuten;
- Haal deze dan uit de oven en verwijder het bakpapier met de bonen (of rijst) en giet het pompoen-mengsel erin;
- Zet de vorm terug in de oven en bak in het midden van de oven gedurende 45 minuten tot de vulling stevig is;
- Haal de quiche uit de oven en laat afkoelen;
- Snijd de cherrytomaten doormidden, schaaf met een kaasschaaf linten van de wortel en snijd de rode biet in parten;
- Garneer tenslotte de bovenkant van de quiche met de plakken geroosterde pompoen, gebakken partjes rode ui, gezuurde ui, biet, kerrie-bloemkoolroosjes, cherrytomaatjes, geitenkaas en takjes rozemarijn.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*