Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Hartige pompoenquiche

  • 13 november 2022
  • Marleen
pompoenquiche
Total
1
Shares
0
0
1

Recept hartige pompoenquiche

Pompoen is een veelzijdige groente en kan gebruikt worden in zowel zoete als hartige gerechten. Deze pompoenquiche is een hartige variant en heerlijk voor een herfstig diner. Dit recept komt uit de Lidl Herfst-folder, maar is ook online te vinden.

Je zou de pompoenquiche al de avond van te voren kunnen bakken, om deze de volgende dag nog 15 minuten in de oven op te warmen voordat je de garnering erop legt. Zo kun je deze quiche eenvoudig doordeweeks eten of als je minder tijd hebt om te koken.

Ideaal voor een quiche is deze vorm met losse bodem, zo krijg je jouw quiche altijd goed uit de vorm. 

Bereidingstijd: ongeveer 95 minuten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 pompoen;
  • 50 g bloemkool;
  • 1 rode ui;
  • 1 rode biet;
  • 1 wortel;
  • 5 cherrytomaatjes;
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart;
  • 5 eieren;
  • 100 ml crème fraîche;
  • 50 g geraspte oude kaas;
  • 50 g geitenkaas;
  • 2 takjes rozemarijn;
  • 100 ml azijn;
  • 1 el kerriepoeder;
  • 4 el olijfolie.

En zo maak je het:

  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180°C;
  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en meng deze samen met de kerrie, 50 ml azijn en 50 ml water in een kommetje en zet dit apart;
  3. Snijd vervolgens de rode ui in partjes, meng de helft in een kommetje met 50 ml azijn en 50 ml water;
  4. Bak de rest van de partjes ui met 1 el olie in een koekenpan goudbruin en zet dit apart;
  5. Halveer dan de pompoen en verwijder de pitten en draderige binnenkant en snijd in plakken van 1 cm;
  6. Verdeel de helft van de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat met 2 el olie en rooster in de oven in 20 minuten;
  7. Snijd de rest van de pompoen in kleine blokjes en kook deze in een pan met een laagje water gaar. Giet deze af en pureer tot een gladde puree. Laat de puree wat afkoelen;
  8. Meng vervolgens de afgekoelde puree met de eieren, crème fraîche en de geraspte oude kaas;
  9. Vet een quichevorm in en bekleed deze met de plakjes hartige taartdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem, bekleed deze met een vel bakpapier en vul de vorm verder met gedroogde bonen of rijst. Bak de taartbodem in de oven voor 10 minuten;
  10. Haal deze dan uit de oven en verwijder het bakpapier met de bonen (of rijst) en giet het pompoen-mengsel erin;
  11. Zet de vorm terug in de oven en bak in het midden van de oven gedurende 45 minuten tot de vulling stevig is;
  12. Haal de quiche uit de oven en laat afkoelen;
  13. Snijd de cherrytomaten doormidden, schaaf met een kaasschaaf linten van de wortel en snijd de rode biet in parten;
  14. Garneer tenslotte de bovenkant van de quiche met de plakken geroosterde pompoen, gebakken partjes rode ui, gezuurde ui, biet, kerrie-bloemkoolroosjes, cherrytomaatjes, geitenkaas en takjes rozemarijn.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • hartige pompoenquiche
  • pompoen
  • pompoenquiche
  • pompoenrecept
  • quiche
  • recept pompoen
Previous Article
pompoenbroodjes
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
spel
  • Familie
  • HebbeDingetjes
  • Kids
  • Musthaves

De leukste spelletjes zijn deze!

  • 17 november 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.