Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
Total
2
Shares
0
0
2

Recept pompoenbroodjes

Halloween is net geweest en misschien kan je geen pompoen meer zien. Maar omdat deze pompoenbroodjes op elk moment in de herfst gegeten kunnen worden, speciaal dit recept voor jou!

Heleen vond bij Keukenliefde het recept voor deze hartige pompoenbroodjes, maar in plaats van de broodjes in te snijden, heeft ze keukentouw gebruikt tijdens het rijzen van de broodjes om de broodjes te vormen. En er zijn natuurlijk nog veel meer recepten met pompoen te vinden, mocht je hier fan van zijn. 

Bereidingstijd: ongeveer 2 uur 25 minuten (waarvan 1 uur en 45 minuten rijstijd)

Voor ongeveer 10 broodjes heb je nodig:

  • 180 ml volle melk;
  • 30 g ongezouten roomboter;
  • 9 g gedroogde gist (of 27 g verse gist);
  • Snufje suiker;
  • 400 g pompoen in blokjes;
  • 1 ei;
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas;
  • 1 el fijngehakte rozemarijnblaadjes;
  • 6 g zout;
  • 600 g patentbloem.

En zo maak je het:

  1. Maak allereerst de pompoenpuree: kook 400 g pompoenblokjes in water gaar in ongeveer 10 minuten, giet deze af en pureer het met een staafmixer of keukenmachine;
    *tip* Als je net wat meer smaak aan de pompoenpuree wilt, kun je de pompoenblokjes gedurende 15-20 minuten in de oven bij 180 °C roosteren. Als ze zacht genoeg zijn geworden, kun je ze pureren met de staafmixer of keukenmachine.
  2. Zet het mengsel apart, je hebt straks 220 g van de puree nodig;
  3. Verwarm de melk en boter samen in een pannetje tot lauwwarm. Voeg vervolgens de gist samen met een snufje suiker toe en zet het mengsel zo’n 5 minuten aan de kant;
  4. Doe dan, in de kom van een keukenmachine, het melkmengsel, 220 g van de pompoenpuree en het ei & roer het door elkaar;
  5. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, gehakte rozemarijn, zout en de bloem toe en kneed het geheel tot een soepel en elastisch deeg. Dit duurt ongeveer 5-8 minuten. Het deeg mag nog heel licht plakken, als het nog teveel plakt voeg dan nog wat extra bloem toe;
  6. Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met vershoudfolie. Laat het 60 minuten rijzen op een warme plek tot het ongeveer verdubbeld is;
  7. Druk met je handen lucht uit het deeg en vorm 10 balletjes van gelijke grootte van het deeg;
  8. Knip dan stukken van het keukentouw af van ongeveer 1 meter per broodje. Wikkel het touw eerst kruislings over een deegbal en vervolgens nogmaals totdat je 8 ‘partjes’ hebt. Strik de uiteinden van het touw en herhaal dit met de overige deegballetjes;
  9. Laat de deegballetjes, op een met bakpapier beklede bakplaat, afgedekt met vershoudfolie, nog zo’n 45 minuten rijzen;
  10. Verwarm tenslotte de oven voor op 180 °C. Bak de broodjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Verwijder het keukentouw en laat de broodjes verder afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
2
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 2
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • broodjes
  • herfst
  • herfstrecept
  • pompoen
  • pompoenbroodjes
  • zelf bakken
Previous Article
As you like it
  • Kids
  • Uitjes

Een mooi stuk theater voor jou & je kind samen!

  • 2 november 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
pompoenquiche
  • Hoofdgerechten

Hartige pompoenquiche

  • 13 november 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
herfstig ontbijt
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Herfstig ontbijt met quinoa

  • 30 oktober 2022
  • Marleen
zomerse tosti
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

We gaan nog 1x voor zomers!

  • 18 september 2022
  • Marleen
ontbijtmuffins
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Ontbijtmuffins met banaan & yoghurt

  • 4 september 2022
  • Marleen
bloemkool
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Muffins van bloemkool

  • 3 juli 2022
  • Marleen
mama's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Voor alle lieve mama’s!

  • 5 mei 2022
  • Marleen
broodbakmachine
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Zelf aan de slag met brood bakken

  • 24 april 2022
  • Marleen
Paasbrunch
LEES VERDER
  • DIY
  • Feestdagen

Een bijzonder brood voor bij de Paasbrunch

  • 10 april 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.