Recept Poké bowl met bloemkoolrijst
Hawaii en zijn mooie eilanden zoals Oahu, de Big Island, Kauai en Maui. Ik ben er zelf nog niet geweest maar als ik aan Hawaii denk, denk ik aan super mooie witte zandstranden, een helderblauwe zee, regenwouden en een mooie natuur. Het is er altijd ongeveer 25 graden en dat maakt het voor mij een ideale vakantiebestemming. Als ik dit zo lees, smaakt het zeker naar meer!
Als lunchrecept heeft Heleen gekozen voor een poké bowl. Poké bowls komen van oorsprong uit Hawaii en zijn al sinds een aantal jaar overgewaaid naar de rest van de wereld. Nu wordt dit gerecht standaard gemaakt met rijst (variërend van sushirijst tot zilvervliesrijst), maar voor een gezondere variant heeft Heleen deze keer voor bloemkoolrijst gekozen als basis voor de poké bowl.
Voor 2 personen heb je nodig:
- 400g bloemkoolrijst;
- ½ komkommer;
- 125g zeewier salade;
- 1 avocado;
- 50g wortel julienne;
- 100g edamame bonen;
- 200g verse zalmfilet;
- 2 el Japanse sojasaus;
- handje zwart sesamzaad.
Zo maak je het:
- Snijdt als eerste de zalmfilet in kleine blokjes (ongeveer 1 cm) en laat deze marineren in de sojasaus.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst voor 2 minuten (volgens de verpakking) en laat deze afkoelen.
- Snijdt vervolgens de komkommer voor de helft in dunne reepjes en de andere helft in partjes.
- Maak dan de avocado schoon en snijd deze ook in plakjes.
- Wanneer de bloemkoolrijst voldoende is afgekoeld, doe je deze in 2 borden of kommen waarin je de poke bowls gaat serveren.
- Leg vervolgens alle ingrediënten mooi op de bloemkoolrijst en garneer met de zwarte sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
Mocht je vaker verschillende poké bowls willen maken, dan vind ik zelf dit kookboek super handig. Hier staan 40 verschillende poké bowl recepten in, van Oosters tot Mexicaans en zelfs een poké bowl als ontbijtgerecht.
*Dit artikel bevat een affiliate link*
1 comment
Thanks for the recipe!
xx from Bavaria/Germany, Rena
http://www.dressedwithsoul.com