Recept pittige witlof
Op de website ‘Verse Oogst’ vond Heleen dit recept voor pittige witlof met kip en rijst. Een simpele maar tegelijk ook smakelijke maaltijd die snel klaar is. Je hebt deze maaltijd binnen 20 minuten op tafel staan.
‘Verse Oogst’ is hét platform voor jouw dagelijkse portie groente- en fruitinspiratie. Je kunt zoeken per groente- of fruitsoort voor tips hoe je het moet bewaren en natuurlijk ook wat je ermee kunt maken zoals vele verschillende recepten.
Wist je dat je door witlof te roerbakken het een wat zoetere smaak krijgt? Ook de mensen die eigenlijk niet zo van witlof houden, zullen dit recept kunnen waarderen.
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
- 400g kipfilets;
- 500g witlof;
- 1 rode peper;
- 300g rijst naar keuze;
- 6 el ketjap;
- 1 teentje knoflook;
- 3 el olie;
- 50g ongezouten cashewnoten;
- 1 kippenbouillonblokje.
En zo maak je het:
- Kook allereerst de rijst volgens de verpakking gaar in 8 minuten. Giet de rijst af, maar bewaar het kookvocht en laat de rijst nog 5 minuten staan met een deksel op de pan;
- Wanneer de rijst aan het koken is, kun je ondertussen de kipfilets in reepjes snijden;
- Snijd ook de witlofstronkjes in de lengte doormidden en iedere helft in ‘partjes’ waarbij de blaadjes nog aan elkaar blijven zitten;
- Halveer vervolgens de rode peper, verwijder het steeltje en de zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringetjes;
- Los het bouillonblokje op, in 150 ml van het achtergehouden kookwater van de rijst;
- Verhit een wok en voeg de olie en kipreepjes toe en roerbak op hoog vuur in 3-4 minuten goudbruin;
- Voeg dan de witlof toe en roerbak nog eens 3 minuten;
- Nu kan je de peper, knoflook en cashewnoten toevoegen en nog 1 minuut roerbakken;
- Meng de ketjap met de bouillon en voeg deze toe aan de wok om het geheel goed te verwarmen;
- Verdeel tenslotte de rijst over de borden en hierbij ook de witlof en kipreepjes en serveer direct.
Eet smakelijk!