Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Pasta met miso & tomaat

  • 22 mei 2022
  • Marleen
miso
Total
12
Shares
0
0
12

Recept pasta met miso en tomaat

Uit het kookboek Boter Botten Zout van Nicole Pisani komt dit recept. Nicole Pisani is een voormalig chefkok in onder andere een van de restaurants van Ottolenghi, en boter, botten en zout zijn voor haar de essentie van eten. In haar kookboek(en) leert ze je diverse restauranttechnieken en raak je vanzelf geïnspireerd om zelf ook te experimenteren met diverse smaken. 

Miso is een heel veelzijdig product, wat je niet alleen in Japanse of Aziatische gerechten gebruikt, maar ook bijvoorbeeld in deze pasta. Door miso toe te voegen aan deze pastasaus, geeft het een diepe hartige smaak, ook wel umami genoemd. Dit is een van de 5 basis-smaken en geeft veel gerechten net dat beetje extra. 

Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 el (arachide)olie;
  • 2 el komijnpoeder;
  • 4 el geel mosterdzaad;
  • 40g verse kurkuma, geraspt;
  • 40g verse gember, geraspt;
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400g);
  • 100 ml appelciderazijn;
  • 40g kokosbloesemsuiker;
  • 60g miso;
  • 300g verse tagliatelle;
  • 200g cherrytomaatjes, gehalveerd;
  • Verse basilicum.

En zo maak je het:

  1. Begin allereerst met het maken van de pastasaus, deze moet namelijk 30-60 minuten zachtjes pruttelen;
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de komijn, mosterdzaad, kurkuma en gember een paar minuten tot de aroma’s vrijkomen;
  3. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, azijn, suiker en miso toe en meng het door elkaar;
  4. Laat de saus minimaal 30 minuten op zacht vuur koken, zodat alle smaken goed in elkaar trekken;
  5. Kook intussen de pasta volgens de verpakking in een grote pan met gezouten water;
  6. Giet de pasta af, maar vang wat van het kookvocht op;
  7. Meng de pasta door de saus, zodat alle slierten bedekt zijn met een laagje saus. Voeg eventueel wat van het kookvocht toe om de saus wat dunner te maken;
  8. Roer er voorzichtig de gehalveerde cherrytomaatjes doorheen en een handvol gescheurde basilicumblaadjes;
  9. Verdeel tenslotte de pasta over de borden en garneer met nog wat extra basilicum.

Eet smakelijk!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
12
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 12
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • Boter Botten Zout
  • miso
  • Nicole Pisani
  • Ottolenghi
  • pasta
  • tomaat
Previous Article
aardbei
  • Taartjes & Koekjes

Zoete koek met aardbei!

  • 15 mei 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
World Vision
  • Familie
  • Lifestyle
  • PimpjeHart

Dit is Salisa van World Vision!

  • 26 mei 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
couscous
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Supersnelle couscous met tomaat

  • 11 december 2022
  • Marleen
pompoenquiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Hartige pompoenquiche

  • 13 november 2022
  • Marleen
biefreepjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Oosterse biefreepjes uit de wok

  • 16 oktober 2022
  • Marleen
rotolo
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Italiaanse rotolo

  • 2 oktober 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.