Recept pasta met rivierkreeftjes
Deze romige luxe pastasalade met rivierkreeftjes en tomaten heb je binnen een half uur op tafel staan. Daarnaast kun je deze pasta zowel warm als koud eten, ideaal dus voor als je geen zin heb in een warme maaltijd.
Op ‘Libelle lekker’ staan heel veel recepten, waarvan Heleen er al een aantal heeft gemaakt. Zo ook deze pasta!
Door gebruik te maken van grote pastaschelpen (conchiglioni), oogt deze salade al heel anders.
In dit recept van Libelle wordt gebruik gemaakt van mascarpone, wat zo’n 40% vet bevat. Wil je het gerecht iets gezonder maken, gebruik dan roomkaas of light roomkaas. Dit kan prima, de salade is dan nog steeds romig, maar bevat beduidend minder vet. Light roomkaas bevat zo’n 9% vet.
Ben je op zoek naar meer pastasalades? In dit kookboek staan 35 verrassende recepten.
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 400 g grote pastaschelpen;
- 200 g cherry tomaatjes;
- 1 teentje knoflook;
- 200 g rivierkreeftjes;
- 1 citroen;
- 1 ui;
- 150 g mascarpone (of (light) roomkaas);
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 tl roze peperbessen;
- 2 el olijfolie;
- Verse dille;
- Peper en zout.
En zo maak je het:
- Pel allereerst de ui en snipper deze fijn;
- Kook de pastaschelpen beetgaar in gezouten water, volg hiervoor de instructies op de verpakking;
- Doe vervolgens een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en pers er het teentje knoflook boven uit en fruit deze kort mee;
- Roer de mascarpone (of roomkaas) los met de yoghurt en kruid deze met peper en zout. Voeg ook de gefruite ui en knoflook toe;
- Rasp dan de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het sap en de rasp ook toe aan het mengsel;
- Hak de dille fijn en halveer de tomaatjes;
- Giet de pasta af;
- Meng vervolgens de saus en de pasta door elkaar en voeg dan ook de tomaatjes en dille toe;
- Schep de pasta in kommen of op borden en verdeel de rivierkreeftjes er over heen;
- Verkruimel dan de roze peperbessen er over en serveer;
- Je kunt er eventueel nog een partje citroen bij serveren.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*