Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
564 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Ontbijt & Lunch

Het is tijd voor een speciaal Paasrecept!

  • 4 april 2021
  • Marleen
Paasbroodjes
Total
1
Shares
0
0
1

Recept paasbroodjes: Hot cross buns

In Nederland kennen we tijdens de Paasdagen het Paasbrood, in andere landen hebben ze ook speciale broodjes die voornamelijk tijdens Pasen gegeten worden. In Engeland hebben ze de paasbroodjes ‘hot cross buns.’ Het zijn een soort krentenbollen, maar dan met speculaaskruiden erin verwerkt. Heleen vond een recept van ‘Cupcake Jemma’ op YouTube, waar ze ook gelijk uitlegt hoe je deze maakt. 

Jemma heeft een eigen bakkerij in Londen, ‘Crumbs & Doilies’, waar ze heerlijke taarten, cakes en koekjes maakt. Ze verkopen er ook pakketten om deze thuis te bakken.

Bereidingstijd: ongeveer 190 minuten (waarvan ongeveer 120 minuten rijs-tijd)

Wat heb je nodig voor 12 Paasbroodjes:

  • 500 g tarwebloem, plus wat extra voor het bestuiven van je werkblad;
  • 10 g gedroogde gist;
  • 10 g zout;
  • 50 g suiker;
  • 2 tl speculaaskruiden;
  • 1 tl kaneel;
  • 1 groot ei;
  • 50 g ongezouten boter;
  • 350 ml water op kamertemperatuur;
  • 300 g rozijnen (of een mix van gedroogd fruit zoals rozijnen, abrikozen en appels);
  • 75 g tarwebloem;
  • 25 g plantaardige olie;
  • 75 ml water;
  • Abrikozenjam.

En zo maak je het:

  1. Meng allereerst de tarwebloem met de gist, zout, suiker, speculaaskruiden, kaneel, ei en water in een staande mixer (of handmixer. Met de hand kneden kan ook, maar let dan op: het is een erg plakkerig deeg!) eerst langzaam tot het een geheel wordt, en daarna met een wat hogere snelheid waardoor het deeg gekneed wordt voor zo’n 10-15 minuten. Zorg er wel voor dat je om de paar minuten even de mixer uitzet voor 30 seconden om de gluten in het deeg even te laten rusten. Wanneer het deeg klaar is, komt het los van de randen van je kom;
  2. Voeg dan de rozijnen (of de mix van gedroogd fruit) toe en meng het op een lage snelheid door het deeg;
  3. Laat het deeg op een warme plaats voor een uur rijzen, in een grote kom die lichtjes is ingevet met wat olie en dek de kom af met wat vershoudfolie. Het deeg verdubbelt in grootte, dus zorg voor een kom die groot genoeg is;
  4. Na een uur, wanneer het deeg is verdubbeld, haal je het uit de kom, op een met bloem bestoven werkblad, om het met de hand door te kneden. Zorg er ook voor om wat bloem op je handen te doen, want het deeg is erg plakkerig;
  5. Doe het deeg vervolgens terug in de kom, dek af met vershoudfolie en laat opnieuw rijzen op een warme plaats, maar nu 30 minuten;
  6. Na de tweede rijs, haal het deeg uit de kom op een met bloem bestoven werkblad, en verdeel het in 12 gelijke delen;
  7. Maak nu de bolletjes, door het naar binnen vouwen van de zijkanten, zodat het een geheel wordt, en rol het op je werkblad tot een mooi bolletje en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat;
  8. Maak zo de 12 bolletjes, en zorg ervoor dat er ongeveer 2cm ruimte tussen de bolletjes is op de bakplaat;
  9. Als er wat rozijnen uitsteken, haal deze er dan uit, want deze zullen straks verbranden in de oven. Maar voor ze in de oven kunnen, moeten ze wederom nog even rijzen. Leg losjes wat vershoudfolie over de bolletjes, en laat het nog rijzen tussen de 20 en 45 minuten. Check na 20 minuten of het deeg terugveert, als dit nog niet het geval is, laat het dan nog wat langer rijzen tot het deeg mooi terugveert als je er zachtjes op drukt. De broodjes zullen nu ook elkaar bijna raken, maar dat is prima;
  10. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C;
  11. Maak nu het mengsel voor de kruizen bovenop. Meng hiervoor de tarwebloem, olie en water tot een glad papje en doe dit vervolgens in een spuitzak. Knip een klein puntje van de spuitzak, en spuit de kruizen op de broodjes (of maak er een andere vorm van);
  12. Bak dan de broodjes tussen de 20 en 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn;
  13. Verwarm tenslotte wat abrikozenjam in een klein pannetje en verdeel dit met een bakkwast over de nog warme broodjes.

Geniet ervan! Ga jij nog iets speciaals doen met Pasen?

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • broodjes
  • Crumbs & Doilies
  • Cupcake Jemma
  • Paasbrood
  • Paasbroodjes
  • Paasrecept
  • Pasen
  • zelf broodjes bakken
Previous Article
bedden
  • Interieur
  • Mind & Body
  • Shoppen

Slaap lekker schone slaapster!

  • 31 maart 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
paasstukje
  • DIY

DIY: gezellig een paasstukje maken!

  • 5 april 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
herfstig ontbijt
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Herfstig ontbijt met quinoa

  • 30 oktober 2022
  • Marleen
zomerse tosti
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

We gaan nog 1x voor zomers!

  • 18 september 2022
  • Marleen
ontbijtmuffins
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Ontbijtmuffins met banaan & yoghurt

  • 4 september 2022
  • Marleen
bloemkool
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Muffins van bloemkool

  • 3 juli 2022
  • Marleen
mama's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Voor alle lieve mama’s!

  • 5 mei 2022
  • Marleen
broodbakmachine
LEES VERDER
  • Ontbijt & Lunch

Zelf aan de slag met brood bakken

  • 24 april 2022
  • Marleen
1 comment
  1. Pingback: Paasstukje; Hoe je zelf een leuk lentestukje voor op tafel kunt maken - DIY

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.9k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.