Recept plaattaartjes van asperge
Het aspergeseizoen is weer begonnen! Traditiegetrouw is het aspergeseizoen van eind april tot eind juni maar de laatste jaren wordt het witte (of groene) goud ook in de kassen geteeld, zodat we langer van deze heerlijke groenten kunnen genieten.
Om iets anders op tafel te zetten met de paasbrunch, –lunch of –diner heeft Heleen groene asperge plaattaartjes gemaakt. Dit gerecht kan ook met witte asperges, of gebruik ze gewoon allebei. Volgens 24Kitchen zijn er 12 dingen die niet mogen ontbreken bij een traditionele Paasbrunch.
Voor 6 stuks heb je nodig:
- 6 plakjes bladerdeeg;
- 8 groene asperges;
- 100g zachte geitenkaas;
- 2el slagroom;
- handje amandelen, grof gehakt;
- zout & peper.
Zo maak je het:
- Begin met het voorverwarmen van de oven, op 200 °C.
- Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien, of gebruik vers bladerdeeg uit de koeling bij de supermarkt.
- Snijd vervolgens de harde uiteinden van de asperges en snijd ze dan doormidden in de lengte en breedte zodat ze mooi op een plakje bladerdeeg passen.
- Vervolgens roer je de geitenkaas los met de slagroom, voeg nog een beetje extra room toe als het nog te dik is en breng op smaak met zout en peper. Je kunt hier eventueel ook fijngehakte groene kruiden doorheen roeren.
- Leg dan de bladerdeegplakjes op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Je kunt ervoor kiezen om ze plat te laten of om de randjes om te vouwen zodat er een opstaand randje ontstaat. Heleen heeft voor de variant zonder opstaande rand gekozen.
- Smeer dan op elk plakje bladerdeeg een deel van het geitenkaasmengsel en verdeel het over de plakjes.
- Daarna leg je de asperges op het geitenkaasmengsel en maak het af door wat gehakte amandelen erover te verdelen.
- Leg dan de mini plaattaartjes in het midden van de oven, voor zo’n 22 tot 25 minuten en serveer direct als het uit de oven komt.
Eet smakelijk!
p.s. Wil je nog meer inspiratie opdoen voor heerlijke asperge-gerechten? Check dan dit boek. Hierin staan 30 lekkere recepten met witte, groene en zelfs paarse asperges!
*Dit artikel bevat affiliate links*
1 comment
Vielen Dank und Liebe Grüße zurück! 🤗