Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
565 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Feestdagen
  • Hoofdgerechten

Plaattaartjes van asperge

  • 21 april 2019
  • Marleen
pasen asperge plaattaartjes
Total
0
Shares
0
0
0

Recept plaattaartjes van asperge

Het aspergeseizoen is weer begonnen! Traditiegetrouw is het aspergeseizoen van eind april tot eind juni maar de laatste jaren wordt het witte (of groene) goud ook in de kassen geteeld, zodat we langer van deze heerlijke groenten kunnen genieten.

Om iets anders op tafel te zetten met de paasbrunch, –lunch  of –diner heeft Heleen groene asperge plaattaartjes gemaakt. Dit gerecht kan ook met witte asperges, of gebruik ze gewoon allebei. Volgens 24Kitchen zijn er 12 dingen die niet mogen ontbreken bij een traditionele Paasbrunch.

Voor 6 stuks heb je nodig:

  • 6 plakjes bladerdeeg;
  • 8 groene asperges;
  • 100g zachte geitenkaas;
  • 2el slagroom;
  • handje amandelen, grof gehakt;
  • zout & peper.

Zo maak je het:

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven, op 200 °C.
  2. Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien, of gebruik vers bladerdeeg uit de koeling bij de supermarkt.
  3. Snijd vervolgens de harde uiteinden van de asperges en snijd ze dan doormidden in de lengte en breedte zodat ze mooi op een plakje bladerdeeg passen.
  4. Vervolgens roer je de geitenkaas los met de slagroom, voeg nog een beetje extra room toe als het nog te dik is en breng op smaak met zout en peper. Je kunt hier eventueel ook fijngehakte groene kruiden doorheen roeren.
  5. Leg dan de bladerdeegplakjes op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Je kunt ervoor kiezen om ze plat te laten of om de randjes om te vouwen zodat er een opstaand randje ontstaat. Heleen heeft voor de variant zonder opstaande rand gekozen.
  6. Smeer dan op elk plakje bladerdeeg een deel van het geitenkaasmengsel en verdeel het over de plakjes.
  7. Daarna leg je de asperges op het geitenkaasmengsel en maak het af door wat gehakte amandelen erover te verdelen.
  8. Leg dan de mini plaattaartjes in het midden van de oven, voor zo’n 22 tot 25 minuten en serveer direct als het uit de oven komt.

Eet smakelijk!

p.s. Wil je nog meer inspiratie opdoen voor heerlijke asperge-gerechten? Check dan dit boek. Hierin staan 30 lekkere recepten met witte, groene en zelfs paarse asperges!

*Dit artikel bevat affiliate links*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • 24Kitchen
  • asperge plaattaartjes
  • asperges
  • Easter
  • eat
  • essen
  • eten
  • koken
  • Ostern
  • Pasen
  • recept
Previous Article
cadeaus gamen speelgoed jongens jaar
  • Kids

Coole cadeaus voor stoere jongens van 9 jaar!

  • 17 april 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
avonturenpark hellendoorn
  • Familie

Op avontuur in park Hellendoorn met het hele gezin!

  • 23 april 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
gegrilde kipfilet
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gegrilde kipfilet met korianderquinoa

  • 23 april 2023
  • Marleen
dessert van asperges
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Nagerechten

Een feestelijk dessert van asperges

  • 16 april 2023
  • Marleen
hartige taart
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Taartjes & Koekjes

Bastilla met kip en gember

  • 19 maart 2023
  • Marleen
hummus
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Voor- en Bijgerechten

Wortelhummus met salsa verde & flatbread

  • 12 maart 2023
  • Marleen
quinoasalade
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Quinoasalade met boerenkool en granaatappel

  • 26 februari 2023
  • Marleen
biefstuk met groene asperges
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Biefstuk met groene asperges

  • 5 februari 2023
  • Marleen
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
1 comment
  1. Posturecorrectorreviews schreef:
    24 april 2019 om 12:50

    Vielen Dank und Liebe Grüße zurück! 🤗

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.5k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.5k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2023 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.