Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
566 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Feestdagen
  • Hoofdgerechten

Plaattaartjes van asperge

  • 21 april 2019
  • Marleen
pasen asperge plaattaartjes
Total
0
Shares
0
0
0

Recept plaattaartjes van asperge

Het aspergeseizoen is weer begonnen! Traditiegetrouw is het aspergeseizoen van eind april tot eind juni maar de laatste jaren wordt het witte (of groene) goud ook in de kassen geteeld, zodat we langer van deze heerlijke groenten kunnen genieten.

Om iets anders op tafel te zetten met de paasbrunch, –lunch  of –diner heeft Heleen groene asperge plaattaartjes gemaakt. Dit gerecht kan ook met witte asperges, of gebruik ze gewoon allebei. Volgens 24Kitchen zijn er 12 dingen die niet mogen ontbreken bij een traditionele Paasbrunch.

Voor 6 stuks heb je nodig:

  • 6 plakjes bladerdeeg;
  • 8 groene asperges;
  • 100g zachte geitenkaas;
  • 2el slagroom;
  • handje amandelen, grof gehakt;
  • zout & peper.

Zo maak je het:

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven, op 200 °C.
  2. Laat ondertussen de plakjes bladerdeeg ontdooien, of gebruik vers bladerdeeg uit de koeling bij de supermarkt.
  3. Snijd vervolgens de harde uiteinden van de asperges en snijd ze dan doormidden in de lengte en breedte zodat ze mooi op een plakje bladerdeeg passen.
  4. Vervolgens roer je de geitenkaas los met de slagroom, voeg nog een beetje extra room toe als het nog te dik is en breng op smaak met zout en peper. Je kunt hier eventueel ook fijngehakte groene kruiden doorheen roeren.
  5. Leg dan de bladerdeegplakjes op een, met bakpapier beklede, bakplaat. Je kunt ervoor kiezen om ze plat te laten of om de randjes om te vouwen zodat er een opstaand randje ontstaat. Heleen heeft voor de variant zonder opstaande rand gekozen.
  6. Smeer dan op elk plakje bladerdeeg een deel van het geitenkaasmengsel en verdeel het over de plakjes.
  7. Daarna leg je de asperges op het geitenkaasmengsel en maak het af door wat gehakte amandelen erover te verdelen.
  8. Leg dan de mini plaattaartjes in het midden van de oven, voor zo’n 22 tot 25 minuten en serveer direct als het uit de oven komt.

Eet smakelijk!

p.s. Wil je nog meer inspiratie opdoen voor heerlijke asperge-gerechten? Check dan dit boek. Hierin staan 30 lekkere recepten met witte, groene en zelfs paarse asperges!

*Dit artikel bevat affiliate links*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • 24Kitchen
  • asperge plaattaartjes
  • asperges
  • Easter
  • eat
  • essen
  • eten
  • koken
  • Ostern
  • Pasen
  • recept
Previous Article
cadeaus gamen speelgoed jongens jaar
  • Kids

Coole cadeaus voor stoere jongens van 9 jaar!

  • 17 april 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
avonturenpark hellendoorn
  • Familie

Op avontuur in park Hellendoorn met het hele gezin!

  • 23 april 2019
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kipspies
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kipspies met limoen & koriander

  • 19 juni 2022
  • Marleen
tofu
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Wasabi tofu met sesamzaad

  • 29 mei 2022
  • Marleen
miso
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pasta met miso & tomaat

  • 22 mei 2022
  • Marleen
Tortilla's
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tortilla’s a la Mexicana!

  • 8 mei 2022
  • Marleen
mama's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Voor alle lieve mama’s!

  • 5 mei 2022
  • Marleen
chili sin carne
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Lekkere chili sin carne voor jou!

  • 1 mei 2022
  • Marleen
Paddenstoel
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Risotto met een paddenstoeltje erbij!

  • 17 april 2022
  • Marleen
Paasbrunch
LEES VERDER
  • DIY
  • Feestdagen

Een bijzonder brood voor bij de Paasbrunch

  • 10 april 2022
  • Marleen
1 comment
  1. Posturecorrectorreviews schreef:
    24 april 2019 om 12:50

    Vielen Dank und Liebe Grüße zurück! 🤗

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.4k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.4k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.