Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Nagerechten

Ice Ice Baby: parfait van pompoen

  • 28 augustus 2022
  • Marleen
parfait
Total
1
Shares
0
0
1

Recept parfait van pompoen

Uit het kookboek Groenten van ‘Mari Maris’ komt dit recept. Het is een heerlijk dessert voor tijdens de warme zomerdagen. Parfait wordt ook wel stilstaand ijs genoemd en wordt ook zonder ijsmachine gemaakt. Waar je dan normaal gesproken om de zoveel tijd je bak uit de vriezer moet halen om het door te roeren, is dit bij parfait niet nodig.

Het is dan ook een leuk idee om je parfait direct in mooie glazen te scheppen voordat je het in de vriezer zet (niet te dunne glazen vanwege het vriezen). Je kunt het ook in kleine siliconenvormpjes doen, daardoor kun je ze gemakkelijker uit de vorm halen wanneer ze ingevroren zijn. Of gemakkelijk in een grotere diepvriesdoos, dan kun je er mooie plakken van snijden. 

Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten (plus minimaal 6 uur in de vriezer)

Voor 1 bak parfait (of 6-8 glazen) heb je nodig:

  • 150 g pompoen in blokjes;
  • 250 ml room;
  • 40 g suiker;
  • 1 tl vanillesuiker;
  • 2 eieren;
  • Rasp van 1 citroen;
  • 120 ml sinaasappel-likeur of marsala;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Kook allereerst de pompoen gaar in ongeveer 8 minuten, giet af en laat even uitdampen. Pureer het dan tot een glad mengsel en laat verder afkoelen;
  2. Splits de eieren en klop in een schone kom het eiwit met een snufje zout stijf;
  3. Klop de slagroom in een andere kom met de vanillesuiker stijf;
  4. Zet vervolgens een klein pannetje water op het vuur, zet hier een kom met de eidooiers en de rest van de suiker op en klop deze au bain-marie tot de massa schuimig is en het als een dik lint van de garde loopt. Meng er wat versgemalen peper doorheen samen met de citroenrasp. Klop er dan de likeur druppelsgewijs doorheen en haal de kom pas van de pan als het schuim mooi stevig is;
  5. Vouw de geklopte slagroom voorzichtig door de pompoenpuree;
  6. Voeg daarna het eiwitschuim en drankschuim toe en vouw het voorzichtig door elkaar;
  7. Schep het in een afsluitbare diepvriesbak (of in mooie dessertglazen) en zet het geheel in de vriezer voor minstens 6 uur;
  8. Haal de parfait 10 minuten voor het serveren uit de vriezer. Wanneer je het in een bak hebt gemaakt, kun je deze in plakken snijden en op een dessertbordje serveren;
  9. De parfait is zo’n 2 weken houdbaar in de vriezer, daarna gaat de kwaliteit langzaam achteruit.

Koel maar lekker af met dit dessertje!

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • dessert
  • groenten
  • ijs
  • Mari Maris
  • nagerecht
  • parfait
  • parfait van pompoen
  • pompoen
Previous Article
vegan maaltijdsalade
  • Salades

Een vegan maaltijdsalade met gegrilde bloemkool

  • 21 augustus 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
ontbijtmuffins
  • Ontbijt & Lunch

Ontbijtmuffins met banaan & yoghurt

  • 4 september 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
avocado
LEES VERDER
  • Nagerechten

Avocado meets banana!

  • 13 maart 2022
  • Marleen
perziken
LEES VERDER
  • Nagerechten

Gegrilde perziken met yoghurt, granaatappel & munt

  • 18 juli 2021
  • Marleen
Granita
LEES VERDER
  • Nagerechten

Granita van basilicum; net even een ander ijsje!

  • 13 september 2020
  • Marleen
aardbeien limoncello
LEES VERDER
  • Nagerechten

Aardbeien in Limoncello

  • 22 september 2019
  • Marleen
pannenkoekjes biet blauwe bessen compote yoghurt
LEES VERDER
  • Nagerechten

Pannenkoekjes van biet met blauwe bessen compote

  • 5 mei 2019
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.