Recept parelcouscous met tonijn, limoen & herbs
Een frisse salade met parelcouscous is deze variant met tonijn, limoen en verse kruiden uit de Allerhande. Een makkelijke maaltijd voor in de avond, maar is ook goed geschikt als lunch. Door het gebruik van parelcouscous in plaats van ‘normale’ couscous, geeft het de salade meer bite. De parelcouscous is wel iets kleveriger dan couscous, roer tijdens het koken dan ook regelmatig in de pan, om aankoeken aan de bodem te voorkomen.
Couscous wordt veel gebruikt in de Arabische keuken. En je hebt echt vele lekkere recepten met couscous!
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 200 g parelcouscous;
- 15 g platte peterselie;
- 15 g verse munt;
- 1 komkommer;
- 3 bosuien;
- 400 g cannellinibonen in blik;
- 1 limoen;
- 290 g tonijnmoot in olie;
- 50 g gedroogde cranberry’s;
- 4 el (Turkse) yoghurt;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Kook allereerst de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking;
- Hak de kruiden fijn, snijd de komkommer in kleine blokjes en snijd de bosui in ringetjes;
- Spoel vervolgens de bonen af in een vergiet en laat het goed uitlekken;
- Boen de limoen schoon en rasp de schil. Pers vervolgens de helft van de limoen uit, en snijd de andere helft in parten;
- Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op;
- Wanneer de couscous gaar is, roer deze dan direct los met 3 el van de opgevangen tonijnolie, 1 el limoensap en de limoenrasp. Doordat de couscous nog warm is, neemt het makkelijk de smaak op;
- Meng dan de kruiden, komkommer, bosui, bonen en cranberry’s door de couscous. Breng het op smaak met zout en peper;
- Schep de salade op de borden en verdeel de tonijnstukken over de salade;
- Serveer tenslotte met de limoenparten en een lepel (Turkse) yoghurt.
Geniet ervan en tell me what you think please!
Heb je wel eens parelcouscous gegeten?
*Dit artikel bevat een affiliate link*