Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Parelcouscous met tonijn, limoen & verse kruiden!

  • 28 maart 2021
  • Marleen
parelcouscous
Total
10
Shares
0
0
10

Recept parelcouscous met tonijn, limoen & herbs

Een frisse salade met parelcouscous is deze variant met tonijn, limoen en verse kruiden uit de Allerhande. Een makkelijke maaltijd voor in de avond, maar is ook goed geschikt als lunch. Door het gebruik van parelcouscous in plaats van ‘normale’ couscous, geeft het de salade meer bite. De parelcouscous is wel iets kleveriger dan couscous, roer tijdens het koken dan ook regelmatig in de pan, om aankoeken aan de bodem te voorkomen.

Couscous wordt veel gebruikt in de Arabische keuken. En je hebt echt vele lekkere recepten met couscous!

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 200 g parelcouscous;
  • 15 g platte peterselie;
  • 15 g verse munt;
  • 1 komkommer;
  • 3 bosuien;
  • 400 g cannellinibonen in blik;
  • 1 limoen;
  • 290 g tonijnmoot in olie;
  • 50 g gedroogde cranberry’s;
  • 4 el (Turkse) yoghurt;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Kook allereerst de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking;
  2. Hak de kruiden fijn, snijd de komkommer in kleine blokjes en snijd de bosui in ringetjes;
  3. Spoel vervolgens de bonen af in een vergiet en laat het goed uitlekken;
  4. Boen de limoen schoon en rasp de schil. Pers vervolgens de helft van de limoen uit, en snijd de andere helft in parten;
  5. Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op;
  6. Wanneer de couscous gaar is, roer deze dan direct los met 3 el van de opgevangen tonijnolie, 1 el limoensap en de limoenrasp. Doordat de couscous nog warm is, neemt het makkelijk de smaak op;
  7. Meng dan de kruiden, komkommer, bosui, bonen en cranberry’s door de couscous. Breng het op smaak met zout en peper;
  8. Schep de salade op de borden en verdeel de tonijnstukken over de salade;
  9. Serveer tenslotte met de limoenparten en een lepel (Turkse) yoghurt.

Geniet ervan en tell me what you think please!

Heb je wel eens parelcouscous gegeten?

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
10
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 10
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • couscous
  • couscous recept
  • hoofdgerecht
  • kruiden
  • limoen
  • lunchrecept
  • parelcouscous
  • recept
  • salades
  • tonijn
Previous Article
De Leistert
  • Vakantie & Tripjes

Ga lekker op pad & verblijf bij ‘De Leistert’

  • 24 maart 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
bedden
  • Interieur
  • Mind & Body
  • Shoppen

Slaap lekker schone slaapster!

  • 31 maart 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kip caprese
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kip caprese

  • 15 januari 2023
  • Marleen
pappardelle
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pappardelle met paddenstoelen

  • 8 januari 2023
  • Marleen
Vegetarische hamburger
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een vegetarische hamburger op het menu

  • 1 januari 2023
  • Marleen
stoofvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Stoofvlees met olijven

  • 24 december 2022
  • Marleen
couscous
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Supersnelle couscous met tomaat

  • 11 december 2022
  • Marleen
pompoenquiche
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Hartige pompoenquiche

  • 13 november 2022
  • Marleen
dadels
LEES VERDER
  • Salades

Salade met halloumi, dadels & appel

  • 23 oktober 2022
  • Marleen
biefreepjes
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Oosterse biefreepjes uit de wok

  • 16 oktober 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.