Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
563 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Parelcouscous met tonijn, limoen & verse kruiden!

  • 28 maart 2021
  • Marleen
parelcouscous
Total
11
Shares
0
0
11

Recept parelcouscous met tonijn, limoen & herbs

Een frisse salade met parelcouscous is deze variant met tonijn, limoen en verse kruiden uit de Allerhande. Een makkelijke maaltijd voor in de avond, maar is ook goed geschikt als lunch. Door het gebruik van parelcouscous in plaats van ‘normale’ couscous, geeft het de salade meer bite. De parelcouscous is wel iets kleveriger dan couscous, roer tijdens het koken dan ook regelmatig in de pan, om aankoeken aan de bodem te voorkomen.

Couscous wordt veel gebruikt in de Arabische keuken. En je hebt echt vele lekkere recepten met couscous!

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 200 g parelcouscous;
  • 15 g platte peterselie;
  • 15 g verse munt;
  • 1 komkommer;
  • 3 bosuien;
  • 400 g cannellinibonen in blik;
  • 1 limoen;
  • 290 g tonijnmoot in olie;
  • 50 g gedroogde cranberry’s;
  • 4 el (Turkse) yoghurt;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Kook allereerst de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking;
  2. Hak de kruiden fijn, snijd de komkommer in kleine blokjes en snijd de bosui in ringetjes;
  3. Spoel vervolgens de bonen af in een vergiet en laat het goed uitlekken;
  4. Boen de limoen schoon en rasp de schil. Pers vervolgens de helft van de limoen uit, en snijd de andere helft in parten;
  5. Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op;
  6. Wanneer de couscous gaar is, roer deze dan direct los met 3 el van de opgevangen tonijnolie, 1 el limoensap en de limoenrasp. Doordat de couscous nog warm is, neemt het makkelijk de smaak op;
  7. Meng dan de kruiden, komkommer, bosui, bonen en cranberry’s door de couscous. Breng het op smaak met zout en peper;
  8. Schep de salade op de borden en verdeel de tonijnstukken over de salade;
  9. Serveer tenslotte met de limoenparten en een lepel (Turkse) yoghurt.

Geniet ervan en tell me what you think please!

Heb je wel eens parelcouscous gegeten?

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
11
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 11
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • couscous
  • couscous recept
  • hoofdgerecht
  • kruiden
  • limoen
  • lunchrecept
  • parelcouscous
  • recept
  • salades
  • tonijn
Previous Article
De Leistert
  • Vakantie & Tripjes

Ga lekker op pad & verblijf bij ‘De Leistert’

  • 24 maart 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
bedden
  • Interieur
  • Mind & Body
  • Shoppen

Slaap lekker schone slaapster!

  • 31 maart 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Tortilla's
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tortilla’s a la Mexicana!

  • 8 mei 2022
  • Marleen
chili sin carne
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Lekkere chili sin carne voor jou!

  • 1 mei 2022
  • Marleen
Paddenstoel
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Risotto met een paddenstoeltje erbij!

  • 17 april 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
boerenkool
LEES VERDER
  • Salades

Salade met boerenkool

  • 6 maart 2022
  • Marleen
Scandinavische
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Quinoa Scandinavian Style!

  • 30 januari 2022
  • Marleen
rundvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Dit blaadje sla is hot!

  • 16 januari 2022
  • Marleen
cappuccino
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Hoofdgerechten
  • Soep
  • Voor- en Bijgerechten

Een cappuccino van knolselderij

  • 2 januari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.3k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.3k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn? 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.