Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
786 Followers
243 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Parelcouscous met tonijn, limoen & verse kruiden!

  • 28 maart 2021
  • Marleen
parelcouscous
Total
1
Shares
0
0
1

Recept parelcouscous met tonijn, limoen & herbs

Een frisse salade met parelcouscous is deze variant met tonijn, limoen en verse kruiden uit de Allerhande. Een makkelijke maaltijd voor in de avond, maar is ook goed geschikt als lunch. Door het gebruik van parelcouscous in plaats van ‘normale’ couscous, geeft het de salade meer bite. De parelcouscous is wel iets kleveriger dan couscous, roer tijdens het koken dan ook regelmatig in de pan, om aankoeken aan de bodem te voorkomen.

Couscous wordt veel gebruikt in de Arabische keuken. En je hebt echt vele lekkere recepten met couscous!

Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 200 g parelcouscous;
  • 15 g platte peterselie;
  • 15 g verse munt;
  • 1 komkommer;
  • 3 bosuien;
  • 400 g cannellinibonen in blik;
  • 1 limoen;
  • 290 g tonijnmoot in olie;
  • 50 g gedroogde cranberry’s;
  • 4 el (Turkse) yoghurt;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Kook allereerst de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking;
  2. Hak de kruiden fijn, snijd de komkommer in kleine blokjes en snijd de bosui in ringetjes;
  3. Spoel vervolgens de bonen af in een vergiet en laat het goed uitlekken;
  4. Boen de limoen schoon en rasp de schil. Pers vervolgens de helft van de limoen uit, en snijd de andere helft in parten;
  5. Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op;
  6. Wanneer de couscous gaar is, roer deze dan direct los met 3 el van de opgevangen tonijnolie, 1 el limoensap en de limoenrasp. Doordat de couscous nog warm is, neemt het makkelijk de smaak op;
  7. Meng dan de kruiden, komkommer, bosui, bonen en cranberry’s door de couscous. Breng het op smaak met zout en peper;
  8. Schep de salade op de borden en verdeel de tonijnstukken over de salade;
  9. Serveer tenslotte met de limoenparten en een lepel (Turkse) yoghurt.

Geniet ervan en tell me what you think please!

Heb je wel eens parelcouscous gegeten?

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
1
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 1
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 42 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • couscous
  • couscous recept
  • hoofdgerecht
  • kruiden
  • limoen
  • lunchrecept
  • parelcouscous
  • recept
  • salades
  • tonijn
Previous Article
De Leistert
  • Vakantie & Tripjes

Ga lekker op pad & verblijf bij ‘De Leistert’

  • 24 maart 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
bedden
  • Interieur
  • Mind & Body
  • Shoppen

Slaap lekker schone slaapster!

  • 31 maart 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
courgette spaghetti
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Een speciale groene spaghetti met pistache

  • 11 april 2021
  • Marleen
gnocchi
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gegratineerde gnocchi met kip & champignons

  • 21 maart 2021
  • Marleen
stamppot
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Wat eet jij vanavond? Stamppot!

  • 14 maart 2021
  • Marleen
drumsticks
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Zo maak je mosterdkip in tomatensaus

  • 21 februari 2021
  • Marleen
spruiten
LEES VERDER
  • Salades

Spruitjes salade met kip

  • 6 december 2020
  • Marleen
tomaten
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Gevulde tomaten met feta uit de oven

  • 22 november 2020
  • Marleen
goulashbonbon
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Goulash met een keukenbonbon!

  • 15 november 2020
  • Marleen
mihoen
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Vanavond eet ik een frisse salade van mihoen!

  • 1 november 2020
  • Marleen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 17 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 1.3k weergaven
  • Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn? 866 weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 730 weergaven
  • Stamppot van pompoen met hazelnoten 635 weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 551 weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2021 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.