Recept pappardelle met paddenstoelen
Deze heerlijke vegetarische pasta staat binnen een half uur op tafel en is makkelijk om te maken. In dit gerecht zit truffelolie. Mocht je nu geen truffelolie hebben, dan kan je dit ook gerust weglaten. Ook dan smaakt de pasta heerlijk.
Het recept komt uit de Boodschappen en wordt met mascarpone bereid. Wil je zo na de feestdagen wat meer op de calorieën letten, kun je dit ook vervangen door crème fraîche, light crème fraîche of zelfs hüttenkäse. Als je hüttenkäse gebruikt, kun je deze het best even in de blender doen, zodat het een glad mengsel wordt.
Natuurlijk is gedroogde pasta lekker, maar er gaat niets boven zelfgemaakte pasta. Dat is helemaal niet zo moeilijk om te maken, zeker niet als je deze pastamachine hebt.
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Voor 4 personen heb je nodig:
- 300 g pappardelle pasta (of 400 g verse pasta);
- 300 g gemengde paddenstoelen;
- 250 g mascarpone;
- 75 g geraspte Parmezaanse kaas;
- 2 el gehakte bieslook of lente-ui;
- Evt. truffelolie;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Veeg als eerste de paddenstoelen schoon en snijd deze in plakjes;
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking;
- Verhit vervolgens een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen 3-4 minuten tot het vocht uit de paddenstoelen verdampt is. Breng het op smaak met zout en peper en haal van het vuur;
- Roer de mascarpone door de gebakken paddenstoelen, samen met de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van de bieslook;
- Giet dan de pasta af en vang wat van het kookvocht op;
- Schep de gekookte pappardelle door de saus en voeg eventueel wat van het kookvocht toe als de saus te dik is;
- Verdeel de pasta met paddenstoelen over de borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en bieslook;
- Druppel er eventueel nog wat van de truffelolie overheen en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*