Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
566 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Feestdagen
  • Voor- en Bijgerechten

Panna cotta van snijbonen met coquilles

  • 17 januari 2021
  • Marleen
panna cotta
Total
10
Shares
0
0
10

Recept panna cotta van snijbonen met coquilles 

De site van Gastronomixs is bij Heleen favoriet als het culinaire gerechten betreft. Laatst had ze voor vrienden dit bijzondere voorgerecht gemaakt wat ook gebaseerd is op een recept van hen.

Hun site staat dan ook vol met vele bereidingen van diverse ingrediënten, als inspiratie voor koks. Nu zijn niet alle methoden makkelijk zelf thuis te maken, zonder professionele apparatuur, maar met een paar kleine aanpassingen kun je er toch prima mee aan de slag. Door de frisse smaak van de snijbonen en de aardse smaken van de knolselderij en hazelnoten geeft dit een bijzondere combinatie.

Ik heb de panna cotta zelf ook geproefd en was aangenaam verrast. Ik ben namelijk helemaal geen fan van snijbonen maar in dit gerecht was het toch wel lekker.

Voorbereidingstijd: ongeveer 60 minuten, met nog een aantal uur opstijven in de koelkast
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 800 g snijbonen;
  • 60 ml slagroom;
  • 10g citroenverbena (of als je dat niet kunt vinden: citroengras);
  • 4 g gelatine;
  • 100 g gerookt spek;
  • 400 g hazelnoten;
  • 80 ml melk;
  • 280 g knolselderij;
  • 12 coquilles;
  • Handje (verse) doperwten;
  • Boter;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Neem allereerst 600g van de snijbonen en haal deze door de sapcentrifuge. Als je deze niet hebt, gooi ze in de blender en maal ze fijn. Laat het geheel dan vervolgens uitlekken in een fijn vergiet boven een kom om het sap op te vangen.  Je hebt uiteindelijk 250 ml van het snijbonensap nodig;
  2. Kook de slagroom met de citroenverbena of citroengras. Wanneer het kookt, zet je het vuur uit en laat het een half uurtje trekken;
  3. Laat vervolgens de gelatine in koud water weken;
  4. Haal na een half uur de citroenverbena of citroengras uit de room en los de geweekte gelatine op in de warme room en laat het afkoelen;
  5. Als de room is afgekoeld, giet je 250 ml van het snijbonensap toe en breng het geheel op smaak met zout en peper;
  6. Giet het in (siliconen) vormpjes en laat het opstijven in de koelkast;
  7. Bak het gerookte spek uit en laat het op keukenpapier uitlekken. Maal het vervolgens tot fijn kruim;
  8. Bak dan de hazelnoten in een droge koekenpan lichtbruin;
  9. Snijd de knolselderij in kleine blokjes en kook deze in een pannetje met water gaar;
  10. Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine, voeg dan de melk en de gekookte knolselderij toe en meng het goed door elkaar. Breng de puree op smaak met zout en peper;
  11. Maak met een dunschiller lange slierten van de rest van de snijbonen;
  12. Stoof vervolgens de slierten kort in wat boter tot ze wat zachter zijn geworden en breng op smaak met zout en peper. Rol de slierten op tot rolletjes;
  13. Kook de (verse) doperwten in water beetgaar;
  14. Bak dan de coquilles in een pan met boter ongeveer 1 minuut per kant mooi goudbruin;
  15. Doe tenslotte de panna cotta op het bord, zet er wat rolletjes snijbonen tegenaan en wat van de knolselderijpuree. Verdeel dan de coquilles over de borden en maak het geheel af met het kruim van spek en wat losse doperwten.

Geniet ervan!

Ben je ook zo dol op vis? Dan mag je dit boek niet missen, staat boordevol lekkere visrecepten.

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
10
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 10
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • Chicamoms
  • coquilles
  • culinair
  • culinair gerecht
  • gastronomixs
  • gerecht
  • koken
  • panna cotta
  • recept
  • snijbonen
  • voorgerecht
Previous Article
dood
  • Mind & Body

Zouden leven & dood vrienden van elkaar zijn?

  • 12 januari 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Pinterest
  • Social Media

Vergroot je zichtbaarheid als blogger met Pinterest

  • 19 januari 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
zonnige salade van aardappel
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Zonnige salade van aardappel!

  • 26 juni 2022
  • Marleen
watermeloen
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

Watermeloen fêta salade

  • 12 juni 2022
  • Marleen
mama's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Voor alle lieve mama’s!

  • 5 mei 2022
  • Marleen
Paasbrunch
LEES VERDER
  • DIY
  • Feestdagen

Een bijzonder brood voor bij de Paasbrunch

  • 10 april 2022
  • Marleen
Paasstukje
LEES VERDER
  • DIY
  • Feestdagen

Zelf een gezellig Paasstukje maken

  • 3 april 2022
  • Marleen
Paasinspiratie
LEES VERDER
  • Feestdagen

Paasinspiratie met deze aardappelnestjes!

  • 27 maart 2022
  • Marleen
courgette
LEES VERDER
  • Salades
  • Voor- en Bijgerechten

Recept voor een extra groene salade

  • 20 maart 2022
  • Marleen
gamba
LEES VERDER
  • Voor- en Bijgerechten

My favorite: Gamba met watermeloen!

  • 20 februari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.4k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.4k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.