Recept panini met mozzarella en abrikoos
In de zomer kun je verse abrikozen kopen. Abrikozen zijn licht verteerbaar en zijn rijk aan vitamine E en kalium. Zo zijn ze goed om je bloeddruk onder controle te houden en ook je spieren en zenuwen beter te laten werken. Dus hoog tijd voor een bijzondere panini!
We gaan deze oranje vrucht eens gebruiken in een lekkere lunch. In het recept van Albert Heijn gebruiken ze hier gedroogde abrikozen voor, maar verse abrikozen zijn hier heerlijk bij! In combinatie met de gesmolten mozzarella en zoute prosciutto is dit een feestje op je bord.
Maak gebruik van een panini-grill, heb je geen paninigrill? Geen probleem: leg de broodjes in de oven tot de mozzarella gesmolten is.
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 4-6 verse abrikozen;
- Bosje verse basilicum;
- Enkele takjes verse munt;
- 250 g mozzarella;
- 4 panini’s;
- 80 g prosciutto;
- 1 el pesto;
- Versgemalen peper.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de paninigrill voor (of verwarm de oven voor op 180°C);
- Was de abrikozen en halveer ze. Haal de pit eruit en snijd de abrikozenhelften in dunne partjes;
- Pluk ondertussen de blaadjes basilicum en munt van de steeltjes, en hak de kruiden grof of scheur ze in stukjes. Snijd de mozzarella in plakken en snijd de panini’s in de lengte open;
- Beleg de onderste helften van de panini’s met de prosciutto, abrikozen, het basilicum, de munt en mozzarella. Breng op smaak met peper en dek af met de bovenste helft;
- Leg vervolgens de panini’s onder de paninigrill en gril 3 min. tot de mozzarella helemaal is gesmolten;
- Mocht je gebruik maken van de oven, kun je beide panini helften beleggen. Leg dan de panini’s 5-10 minuten het midden van de oven totdat de mozzarella is gesmolten;
- Verdeel tenslotte de pesto over de broodjes en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*