Paasinspiratie met deze zoete aardappelnestjes
Deze aardappelnestjes kwam Heleen tegen op de website van Libelle Lekker. En is gelijk een leuk idee voor bijvoorbeeld tijdens de Paasbrunch of je doet er andere Paasinspiratie mee op.
Nu horen er, volgens het recept, kwarteleitjes in. Heleen heeft echter gewone kippeneieren gebruikt omdat kwarteleitjes niet altijd makkelijk te vinden zijn. Ook heeft Heleen tuinbonen gebruikt in plaats van erwten. Je kan natuurlijk ook een combinatie van beiden gebruiken.
De nestjes van zoete aardappel zou je eventueel al een dagje van tevoren kunnen maken en op het laatste moment eventjes opnieuw opwarmen in de oven. Ook kun je de nestjes maken van gewone aardappel, als je niet van zoete aardappel houdt.
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Voor 8 stuks heb je nodig:
- 300 g zoete aardappelen;
- 2 eieren;
- 4 (kwartel)eieren;
- 120 g tuinbonen;
- 150 g groene aspergepunten;
- Handje waterkers of veldsla;
- Boter;
- 2 el fijngehakte peterselie;
- 6 el olijfolie;
- 2 el (cider)azijn;
- ½ tl honing;
- Peper en zout.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 210 °C;
- Schil de zoete aardappelen en rasp fijn. Doe de rasp in een vergiet en knijp al het vocht eruit. Dep het geheel droog met keukenpapier;
- Klop vervolgens 2 eieren los met wat peper en zout en meng de zoete aardappelrasp er doorheen;
- Vet 8 muffinvormpjes in met boter en vul ze voor 2/3 met het mengsel;
- Druk in het midden goed aan, om zo de nestjes te vormen;
- Bak ze dan in 30 minuten in de voorverwarmde oven;
- Meng ondertussen, nu de nestjes in de oven staan, de ingrediënten voor de vinaigrette: olijfolie, (cider)azijn, honing en peterselie en breng het op smaak met zout en peper;
- Kook de eieren in 5 minuten halfzacht;
- Blancheer vervolgens de tuinbonen in 4 minuten in licht gezouten water. Koel ze daarna direct in ijswater om het garingsproces te stoppen. Als ze afgekoeld zijn, kun je ze dubbel doppen, dit smaakt een stuk frisser en ziet er mooi uit;
- Meng wat olijfolie door de aspergepunten, kruid met wat peper en zout en bak ze in een koekenpan of grilpan beetgaar;
- Haal de nestjes uit de vorm, vul ze met wat waterkers, tuinbonen en de aspergepunten;
- Verdeel de vinaigrette er over;
- Snijd tenslotte de gekookte eieren doormidden en leg een half ei op elk van de nestjes.
En wat ziet dat er leuk en gezellig uit voor Pasen! Geniet ervan.
Hoe krijg jij Paasinspiratie? Binnenkort zet ik nog een leuk DIY blog online voor aan de knutsel te gaan, bijvoorbeeld samen met je kinderen.