Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
561 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • DIY
  • Feestdagen

Een bijzonder brood voor bij de Paasbrunch

  • 10 april 2022
  • Marleen
Paasbrunch
Total
0
Shares
0
0
0

Recept hartig Italiaans brood voor bij de Paasbrunch

Een bijzonder brood wat je bij de Paasbrunch kunt serveren is dit Italiaanse brood. Heleen vond het recept op de website van Levine, net als het recept wat ze al eerder had gemaakt. Doordat er Parmezaanse kaas in het brood wordt verwerkt, is het een heerlijk hartig brood geworden. Dit brood wordt in Italië blijkbaar vaak met Pasen gegeten, maar kan natuurlijk ook gewoon gedurende de rest van het jaar.  

Bereidingstijd: ongeveer 1,5 uur (plus 4 uur rijs-tijd)

Hiervoor heb je nodig:

  • 340 g tarwebloem;
  • 1 ¼ tl droge gist;
  • 4 eieren;
  • 60 ml warm water (40-43 °C);
  • 55 g zachte ongezouten boter;
  • 1 tl zout;
  • 1 tl versgemalen witte peper;
  • 170 g versgeraspte Parmezaanse kaas.

En zo maak je het:

  1. Doe allereerst het water in een grote kom en los de gist erin op. Laat het 10 minuten staan;
  2. Voeg de bloem, boter, peper, 3 eieren en 1 extra eidooier toe en mix het met een mixer met deeghaken of keukenmachine met kneedhaak gedurende 10 minuten. (Het eiwit bewaar je voor het bestrijken van het brood voordat het de oven in gaat);
  3. Voeg dan het zout en de geraspte kaas toe en kneed het tot alle kaas is opgenomen en het een mooi homogeen deeg is geworden;
  4. Vet een grote kom in met wat olie en leg het deeg hierin. Draai de deegbal even rond, zodat het aan alle kanten bedekt is met olie;
  5. Dek vervolgens de kom af met een schone theedoek en laat het deeg op een warme plaats gedurende 1 uur rijzen;
  6. Haal het deeg uit de kom en druk voorzichtig de lucht eruit. Vouw het deeg in drieën en leg het terug in de kom. Laat wederom het deeg onder de theedoek in 1 uur rijzen tot het deeg bijna in volume is verdubbeld;
  7. Vet dan je werkplek en je handen in met wat olie. Stort het deeg op je werkplek en druk voorzichtig de lucht uit het deeg. Vorm het deeg tot een langwerpige rol;
  8. Vet je broodvorm licht in en leg de deegrol er in. Bedek de vorm met een stuk ingevet plastic folie en laat het ongeveer 2 uur op kamertemperatuur rijzen tot bijna het dubbele volume;
  9. Verwarm vervolgens de oven voor op 220 °C;
  10. Klop het overgebleven eiwit los met 1-2 tl water;
  11. Bestrijk dan het brood met dit mengsel wanneer het voldoende gerezen is;
  12. Zet je broodvorm op de onderste richel van je oven en bak gedurende 15 minuten op 220°C. Verlaag daarna de temperatuur naar 180 °C, leg wat aluminiumfolie over het brood en bak nog 25 minuten tot het brood gaar is;
  13. Laat tenslotte het brood, op een rooster, volledig afkoelen voordat je het gaat snijden.

Geniet van je Paasbrunch!

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 44 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Eigenlijk is mijn blog een gezellig tijdschrift voor jou! Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik naast mijn huidige baan ook als blogger kan blijven werken. This is me in short: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is trouwens :)

Tags
  • brood
  • brunch
  • brunchen
  • feestdagen
  • Paasbrood
  • Paasbrunch
  • Pasen
  • zelf brood maken
  • zelf Paasbrood maken
Previous Article
Paasstukje
  • DIY
  • Feestdagen

Zelf een gezellig Paasstukje maken

  • 3 april 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
Paddenstoel
  • Hoofdgerechten

Risotto met een paddenstoeltje erbij!

  • 17 april 2022
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
Challa
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Challa met zwarte tahin

  • 27 november 2022
  • Marleen
pompoenbroodjes
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Pompoenbroodjes

  • 6 november 2022
  • Marleen
mama's
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Ontbijt & Lunch

Voor alle lieve mama’s!

  • 5 mei 2022
  • Marleen
Paasstukje
LEES VERDER
  • DIY
  • Feestdagen

Zelf een gezellig Paasstukje maken

  • 3 april 2022
  • Marleen
Fotocadeau.nl
LEES VERDER
  • DIY
  • HebbeDingetjes
  • Interieur
  • Social Media

Het is tijd voor een feestje!

  • 30 maart 2022
  • Marleen
Paasinspiratie
LEES VERDER
  • Feestdagen

Paasinspiratie met deze aardappelnestjes!

  • 27 maart 2022
  • Marleen
Love
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Zwijmelen met deze Indiase love cake!

  • 13 februari 2022
  • Marleen
Liefde
LEES VERDER
  • Feestdagen
  • Taartjes & Koekjes

Liefde Madeleines voor jou & je lief!

  • 10 februari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 20 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.4k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.8k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.6k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.5k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.4k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.