Recept ovenkip met quinoa
Dit recept is gebaseerd op het recept van Libelle Lekker. Je kunt voor deze ovenkip met quinoa een variatie aan groenten gebruiken die je lekker vindt, of ook restjes groenten gebruiken die je nog hebt liggen. Het recept van Libelle gebruikt paprika en venkel en serveert het met een komkommersalade, dat is ook erg lekker hierbij. Maar ook een frisse groene salade smaakt er goed bij.
Je kunt de ovenschotel al helemaal voorbereiden en alleen nog in de oven hoeven schuiven, dat maakt het een heel makkelijk gerecht voor doordeweeks. Ook als je een restje overhoudt, is het de volgende dag heerlijk als lunch. Je kunt het dan zowel warm als koud eten, net waar je zin in hebt. Mocht je de ovenkip met quinoa opnieuw willen opwarmen, doe er dan nog een klein beetje bouillon bij en zet het zo’n 15 minuten afgedekt in de oven.
Bereidingstijd: 40 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 3 kipfilets;
- 400 g gemengde groenten (bijvoorbeeld paprika, sperzieboontjes, bloemkool, wortel);
- 2 rode uien;
- 75 g groene olijven;
- 250 g quinoa;
- 100 g feta;
- 200 ml (kippen)bouillon
- Scheutje citroensap;
- Versgemalen peper en zout.
En zo maak je het:
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 180°C;
- Vervolgens bereid je de quinoa voor volgens de instructies op de verpakking;
- Snijd ondertussen de uien in parten, en de groenten in stukjes;
- Grill de groenten even kort in een grillpan;
- Zet een pan met gezouten water op het vuur en doe de kipfilets in de pan zodra het water kookt;
- Draai het vuur dan laag en laat de kipfilets in zo’n 10-15 minuten pocheren;
- Wanneer de quinoa gaar is, giet je deze af en laat het goed uitlekken;
- Meng de gegrilde groenten samen met de ui door de quinoa en doe dit mengsel in een ovenschaal;
- Snijd de gepocheerde kipfilets in plakken en leg deze bovenop het quinoa-groentenmengsel;
- Schenk vervolgens de bouillon in de ovenschaal en verdeel de olijven;
- Zet de ovenschotel gedurende 20-25 minuten in het midden van de oven;
- Ondertussen maak je de fetacrème. Mix hiervoor de feta met ongeveer 80 ml water met een staafmixer tot een volle witte crème en kruid deze met wat versgemalen peper;
- Verdeel de ovenkip met quinoa en groenten over 4 borden en schep er een lepel van de fetacrème op en serveer met een frisse groene salade.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*
