Recept gestoomde kabeljauw met met groene groenten op Chinese stijl
Deze snelle maaltijd met gestoomde kabeljauw is ideaal om doordeweeks te maken. Doordat je de kabeljauw stoomt en de groente snel wokt, is het ook een gezonde maaltijd. Serveer het met rijst, en je maaltijd is compleet.
Voor de groenten kun je kiezen voor veel verschillende groene groenten, dit hoeven niet perse de paksoi en peultjes te zijn zoals in het recept van Conimex. Mocht je nog een restje sperziebonen over hebben, of groene paprika bijvoorbeeld, dat smaakt ook heerlijk in deze roergebakken groene groenten.
Voor de kabeljauw wordt gebruik gemaakt van sake, maar dit kun je ook weglaten als je dat liever niet gebruikt. Het voegt wel echt iets toe aan de smaak, maar ook zonder de sake is deze gestoomde kabeljauw van Culy heerlijk.
Bereidingstijd: ongeveer 20 minuten
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 4 kabeljauwfilets van ongeveer 150g;
- 3 lente-uitjes;
- 4 el ingelegde gember;
- 6 el sake;
- 6 el sojasaus;
- 6 el water;
- 200 g paksoi;
- 200 g broccoli;
- 200 g peultjes;
- 1 teentje knoflook;
- 1 el wokolie;
- 2 el oestersaus;
- 2 el sesamolie;
- Zout en peper.
En zo maak je het:
- Begin met het snijden van de groenten: de broccoli in kleine roosjes, de paksoi in grove stukken en de peultjes eventueel doormidden;
- Breng dan een pan met water en een beetje zout aan de kook, en kook alle groenten afzonderlijk van elkaar beetgaar en spoel ze af met koud water. Laat de groenten goed uitlekken.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking;
- Meng dan de sake met de sojasaus en water;
- Leg de kabeljauwfilets op een bord wat in je stoommand past en bestrooi de vis met een klein beetje zout;
- Breng een bodempje water aan de kook in een pan waar je stoommand op past;
- Zodra het water kookt, zet je de stoommand op de pan met de kabeljauw;
- Schenk dan het sake-sojasaus-mengsel om de vis heen en stoom gedurende 4-5 minuten totdat de vis gaar is;
- Snijd ondertussen de gember en lente-uitjes in dunne reepjes en zet deze apart;
- Verhit een wok op hoog vuur en schenk de wokolie er in;
- Pers het teentje knoflook uit in de pan en roerbak deze samen met de uitgelekte groenten gedurende 1 minuut;
- Voeg dan de oestersaus en sesamolie toe en schud alles goed om zodat de saus goed met de groenten mengt;
- Verdeel de gekookte rijst over de borden, leg de gestoomde kabeljauw erbij en verdeel de gember en lente-ui over de vis;
- Als laatste verdeel je de gewokte groenten over de borden en garneer je het eventueel met wat sesamzaadjes en serveer direct, samen met wat van de sake-sojasaus waarin de vis is gestoomd en serveer direct.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*