Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Familie
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
0 Followers
566 Followers
0 Likes
8 Subscribers
  • Home
  • Over mijzelf & Chicamoms
  • Shop
  • Samenwerking
  • Contact
Chicamoms
Chicamoms
  • Home
  • Lifestyle
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Reizen
    • Musthaves
    • Kids
    • Fashion
    • Beauty
    • DIY
    • Interieur
    • Social Media
    • Ondernemen
  • Bottle & Bites
    • Ontbijt & Lunch
    • Voor- en Bijgerechten
    • Hoofdgerechten
    • Nagerechten
    • Drankjes
    • Salades
    • Soep
    • Taartjes & Koekjes
    • Feestdagen
    • Wijnen!
    • Borrelhapjes
    • Reviews to eat
    • Workshops
  • PimpjeHart
    • Mind & Body
    • Hoogsensitiviteit
    • MeTime
  • BoekenHoekje
    • Thrillers
    • Romans
    • Literair
    • Fantasy
    • Kids
    • Magazines
  • Contact
    • Samenwerking
    • Gastbloggers gezocht!
    • Post me a message
  • Hoofdgerechten

Een echt Oostenrijks wienerschnitzeltje

  • 12 september 2021
  • Marleen
wienerschnitzel
Total
0
Shares
0
0
0

Recept Oostenrijkse wienerschnitzel

Om nog even in de reismood a la vakantiemodus te blijven, heeft Heleen op 24 Kitchen dit recept gevonden om een echte Oostenrijkse Wienerschnitzel te maken.

Schnitzel wordt vaak geserveerd met een witte koolsalade, (de krautsalat) en ook met bratkartoffeln. Je kunt als je geen gebakken aardappelen wil eten ook gekookte krieltjes met peterselie bij de schnitzel serveren, net als Heleen heeft gedaan.  Wanneer je geen kalfsvlees gebruikt voor de schnitzel, maar wel dezelfde bereidingswijze gebruikt, dan is het een ‘schnitzel Wiener art’. Doordat het vlees eerst wordt platgeslagen, worden het mooie dunne schnitzels. Maar belangrijker is dat door het plat slaan het bindweefsel van het vlees kapot wordt gemaakt, waardoor het vlees malser wordt. 

Bereidingstijd: ongeveer 60 minuten

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 800g krieltjes;
  • Klontje (gezouten) roomboter;
  • 4 schnitzels;
  • 1 citroen;
  • 3 eieren;
  • 100g bloem;
  • 200g paneermeel;
  • 500g witte kool;
  • Sap van 1 citroen;
  • 1 bosje peterselie;
  • 1-2 tl scherpe (Duitse) mosterd;
  • 2 tl karwijzaad;
  • 50 ml olijfolie;
  • Zout en peper.

En zo maak je het:

  1. Begin allereerst met het maken van de krautsalat:
    Snijd of rasp hiervoor de witte kool fijn (of koop voorgesneden witte kool in de supermarkt). Doe deze in een kom en strooi er 100 gram zout overheen, evenals het sap van 1 citroen. Meng het goed door elkaar en laat het 5-10 minuten staan;
  2. Spoel de kool daarna goed af en laat het uitlekken in een zeef;
  3. Meng vervolgens de mosterd, karwijzaad samen met de olie tot een dressing en breng het op smaak met zout en peper. Hak de peterselie grof en meng de helft hiervan samen met de dressing door de kool. De andere helft van de peterselie wordt gebruikt voor de krieltjes;
  4. Was de krieltjes goed met koud water en zet ze op in ruim water met zout en breng aan de kook. Kook de krieltjes in 15-20 minuten gaar (afhankelijk van de grootte);
  5. Wanneer de aardappelen aan het koken zijn, kun je met een vleeshamer de schnitzels plat slaan. Als je geen vleeshamer hebt, gebruik dan een kleine koekenpan;
  6. Klop dan de eieren los in een diep bord of ondiepe schaal en doe de bloem en paneermeel in andere diepe borden, zodat je 3 borden naast elkaar hebt staan. Breng de bloem op smaak met zout en peper;
  7. Haal de platgeslagen schnitzels door de bloem, klop ze even goed af en haal ze dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Zorg ervoor dat de schnitzels overal mooi gepaneerd zijn;
  8. Verhit vervolgens in een grote pan een flinke laag plantaardige olie;
  9. Bak de schnitzels in circa 4 minuten per kant rondom goudbruin en gaar. Schud tijdens het bakken voorzichtig met de pan zodat de hete olie over de schnitzels loopt, of schep de olie voorzichtig met een lepel over de schnitzels;
  10. Laat ze op keukenpapier uitlekken;
  11. Giet dan de krieltjes af;
  12. Smelt de (gezouten) roomboter en meng dit door de gekookte krieltjes en bestrooi ze met de gehakte peterselie;
  13. Snijd de citroen in parten;
  14. Serveer tenslotte de schnitzels met de krieltjes, krautsalat en een partje citroen.

Eet smakelijk en geniet van deze wienerschnitzel! 

*Dit artikel bevat een affiliate link*

chicamoms handtekening
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Marleen

Hoi, ik ben Marleen, 43 jaar oud en woon in Brabant. Ik klets en schrijf graag over food & lifestyle en je kan gerust zeggen dat bloggen mijn passie is. Door deze passie heb ik al veel kennis mogen opdoen, inspirerende workshops mogen volgen en leuke gezellige mensen mogen ontmoeten. Mijn droom is om mijn passie te blijven volgen en mezelf hierin nog meer te mogen verdiepen & ontwikkelen zodat ik fulltime als blogger kan en mag werken. Mezelf in een paar steekwoorden: communicatief, enthousiast, creatief, ondernemend, extravert & gezellig! Dat laatste vind ik het beste woord wat ooit bedacht is :)

Tags
  • 24Kitchen
  • bratkartoffeln
  • koolsalade
  • krautsalat
  • Oostenrijk
  • Oostenrijkse wienerschnitzel
  • plat slaan vlees
  • recept
  • vleeshamer
  • wienerschnitzel
Previous Article
roggebrood
  • Ontbijt & Lunch

Een sandwich met een visje!

  • 5 september 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Next Article
gezonde cheesecake
  • Taartjes & Koekjes

Een healthy cheesecake voor jou!

  • 19 september 2021
  • Marleen
LEES VERDER
Misschien vind je dit ook leuk
kipspies
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Kipspies met limoen & koriander

  • 19 juni 2022
  • Marleen
tofu
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Wasabi tofu met sesamzaad

  • 29 mei 2022
  • Marleen
miso
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Pasta met miso & tomaat

  • 22 mei 2022
  • Marleen
Tortilla's
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Tortilla’s a la Mexicana!

  • 8 mei 2022
  • Marleen
chili sin carne
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Lekkere chili sin carne voor jou!

  • 1 mei 2022
  • Marleen
Paddenstoel
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Risotto met een paddenstoeltje erbij!

  • 17 april 2022
  • Marleen
Scandinavische
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten

Quinoa Scandinavian Style!

  • 30 januari 2022
  • Marleen
rundvlees
LEES VERDER
  • Hoofdgerechten
  • Salades

Dit blaadje sla is hot!

  • 16 januari 2022
  • Marleen

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

about
Over Chicamoms
Hoi & welkom op Chicamoms!
Mijn naam is Marleen en ik klets & schrijf graag, vooral over food & lifestyle.

Enjoy & geniet van je dag!
Liefs, Marleen
Meer info over mij
ABONNEER JE OP CHICAMOMS!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 19 andere abonnees

Follow my blog with Bloglovin

POPULAIRE BLOGS
  • Remescar; extra goed smeren vanaf je 40ste! 2.2k weergaven
  • Italiaanse gehaktballetjes als borrelhapje 1.4k weergaven
  • Geroosterde flespompoen Ottolenghi style 1.4k weergaven
  • Say no to food waste; Broodpudding van krentenbollen 1.2k weergaven
  • Cocktail-tijd met witte port! 1.1k weergaven
Chicamoms’ Keukenprinses

chicamoms keukenprinses heleen

Heleen

Chicamoms
© Chicamoms 2020 - 2022 | Made with ♡ by Mediamora | Privacyverklaring

Input your search keywords and press Enter.