Recept ontbijtmuffins met banaan & yoghurt
Soms heb je bananen in de fruitschaal liggen die net te rijp zijn om zo uit de hand te eten. Of je houdt helemaal niet van bananen, behalve als ze verstopt zitten in een baksel. In beide gevallen zit je goed met deze ontbijtmuffins uit het ‘Bananenboek‘ kookboek van ‘Kim Waninge’.
In dit kookboek staan niet alleen zoete gerechten, maar ook hartige gerechten met banaan. Mocht je een bananenlover zijn, is dit een leuk kookboek om te hebben! Ben je op zoek naar nog meer tips voor gezonde ontbijtjes? Dit kookboek bevat meer dan 50 recepten, genoeg inspiratie dus.
Bereidingstijd: ongeveer 55 minuten
Voor 12 stuks heb je nodig:
- 225 g tarwebloem;
- 100 g Griekse yoghurt;
- 80 ml (zonnebloem)olie;
- 60 ml melk;
- 30 g havermout;
- 3 rijpe bananen;
- 2 eieren;
- 4 el honing;
- 1 el bakpoeder;
- 1 tl vanille extract;
- ½ tl kaneel;
- zout.
En zo maak je het:
- Verwarm allereerst de oven voor op 180°C;
- Neem een ruime kom en prak hier de bananen in met een vork;
- Voeg vervolgens de honing en olie toe, samen met de eieren, melk, yoghurt, kaneel, vanille, bakpoeder en een snufje zout. Meng alles goed door elkaar;
- Meng beetje bij beetje de tarwebloem en havermout door het mengsel en meng tot je een mooi glad beslag hebt;
- Neem dan een muffinvorm en bekleed deze met papieren muffin (of cupcake) vormpjes;
- Schep het beslag in de vormpjes. Je kunt er eventueel voor de decoratie nog wat havermout over strooien, maar dat hoeft natuurlijk niet;
- Bak de muffins in 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze nog wat langer in de oven staan als ze nog niet mooi goudbruin zijn;
- Laat vervolgens de muffins afkoelen op een rooster;
- Je kunt de muffins al gelijk warm eten, of afgekoeld. Je kunt ze 4 dagen in de koelkast bewaren, of zelfs tot 3 maanden in de vriezer. Dan heb je altijd een lekkere ontbijtmuffin achter de hand.
Eet smakelijk!
*Dit artikel bevat een affiliate link*